Reglementarea internetului. Mark Zuckerberg face un apel
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
IT-iști - foto simbol
IT-iști - foto simbol
Internetul are nevoie de noi reglementări pentru a combate propagarea discursului urii, pentru protejarea confidenţialităţii şi a informaţiilor, precum şi pentru a preveni amestecul în procesul electoral, a precizat duminică Mark Zuckerberg, cofondatorul şi directorul executiv al Facebook, potrivit DPA.

Într-un editorial publicat în Washington Post, Zuckerberg a spus că guvernele şi autorităţile de reglementare trebuie să joace un rol mai activ.

"Tehnologia este o parte importantă din viaţa noastră, iar companii precum Facebook au responsabilităţi imense", a scris antreprenorul.

"În fiecare zi decidem care anume discurs este dăunător, ce anume constituie reclamă electorală şi cum să prevenim atacurile cibernetice elaborate.

"Aceste lucruri sunt importante pentru a menţine siguranţa comunităţii noastre. Dacă ar fi să o luăm de la început, nu am cere companiilor să ia singure aceste decizii".

Reglementări în patru domenii

Potrivit lui Zuckerberg, sunt necesare reglementări în patru domenii: conţinut periculos, integritatea procesului electoral, confidenţialitatea şi portabilitatea datelor.

Facebook a fost intens criticată luna aceasta după atentatele asupra două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, când atacatorul a transmis în direct pe reţeaua de socializare desfăşurarea evenimentelor.

Miercuri, gigantul de internet a spus că va interzice pe platformele sale conţinutul care promovează naţionalismul şi separatismul alb, iar joi, a anunţat introducerea unor reguli mai stricte în ceea ce priveşte publicitatea înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din luna mai.

Vezi și: Secetă EXTREMĂ. Semnalul venit de la meteorologi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel