Regizorul Paul Schrader a știut de la început că "Noul Hollywood" va schimba cinematografia
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Regizorul Paul Schrader a declarat sâmbătă că a știut încă de la sfârșitul anilor 1960 că el și contemporanii săi din mișcarea "Noul Hollywood", dintre care mai mulți se află și la ediția din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, au schimbat industria pentru totdeauna, potrivit Reuters.

"Nu cunoșteam ramificațiile pe termen lung, dar știam că eram prima generație care făcea acest lucru", a spus el la o conferință de presă pentru filmul său din competiția de la Cannes "Oh, Canada".

Festivalul din acest an va servi drept o mini-reuniune pentru mișcarea îmbătrânită, Schrader, în vârstă de 77 de ani, urmând să participe alături de George Lucas, în vârstă de 80 de ani, și Francis Ford Coppola, în vârstă de 85 de ani.

Cu "Oh, Canada", Schrader concurează cu "Megalopolis", opera SF a lui Coppola, pentru premiul cel mare al festivalului, Palme d'Or, în timp ce Lucas se află în oraș pentru un premiu onorific care va fi înmânat la ceremonia de închidere din 25 mai.

Cu o lună înainte de începerea festivalului, Schrader a postat pe Facebook o fotografie din 1985 în care apare alături de Lucas și Coppola, cu mențiunea "Din nou împreună".

Studiourile se aflau în criză la sfârșitul anilor 1960, când a apărut filmul "Easy Rider" (1969) al lui Dennis Hopper, a spus Schrader.

Filmul a ajutat la inaugurarea unei perioade cunoscute sub numele de era "New Hollywood" a cinematografiei, care evita adesea finalurile fericite și alte convenții ale sistemului de studiouri de la Hollywood.

"Dintr-o dată, "Easy Rider" face bani și a existat un moment de aur pentru o perioadă de cinci sau șase ani, când puteai să intri într-un studio și ei chiar te ascultau."

Schrader a devenit cunoscut pentru colaborarea sa cu un alt autor al "Noului Hollywood", Martin Scorsese, inclusiv pentru că a scris scenariul pentru "Taxi Driver", dar și pentru că a regizat propriile sale clasice, precum "American Gigolo" și "Affliction".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel