Regizorul Hugh Hudson, câștigător a patru premii Oscar, a murit
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Captură YouTube
Foto: Captură YouTube
Hugh Hudson s-a stins din viață la 86 de ani, a anunțat familia sa.

Regizorul britanic Hugh Hudson, cunoscut pentru filmul "Carele de Foc" (Chariots Of Fire), câştigător a patru premii Oscar, a murit la vârsta de 86 de ani, în urma unei scurte suferinţe, a anunţat vineri familia sa într-un comunicat, conform Agerpres. Cineastul, care a regizat drama din 1981 despre povestea adevărată a doi alergători britanici care concurau pentru aur la Jocurile Olimpice de la Paris din 1924, a murit vineri la un spital din Londra.

Istoria filmului „Carele de Foc”

"Carele de Foc", care a marcat debutul pe marele ecran al lui Hudson, a fost distins în 1982 cu patru premii Oscar - cel mai bun film, cea mai bună coloană sonoră, cele mai bune costume şi cel mai bun scenariu original. "Hugh Hudson, 86 de ani, soţ şi tată iubit, a murit la Spitalul Charing Cross pe 10 februarie 2023, după o scurtă boală", se arată în comunicatul familiei. "El este cel mai bine cunoscut pentru regia filmului câştigător al premiului Oscar 'Chariots Of Fire'. Rămân în urma lui soţia Maryam, fiul său Thomas şi prima sa soţie, Sue', se mai arată în comunicat.

În top 20 cele mai bune filme britanice din istorie



"Carele de Foc" se află pe locul 19 pe lista BFI a celor mai bune 100 de filme britanice. Vestea morţii lui Hudson survine la mai puţin de nouă luni după decesul compozitorului coloanei sonore a filmului, Vangelis.

După "Carele de Foc", Hudson a regizat o serie de alte filme la care a colaborat cu actori cunoscuţi, precum Al Pacino, Colin Firth şi Kim Basinger.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel