Regina şi-a dat acordul ca fiica prinţului Harry să fie numită după ea. Suverana, surprinsă că nepotul ei a ales numele Lilibet
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Instagram Royal Family
Foto: Instagram Royal Family
Regina Elisabeta a Ii-a şi-a dat acordul ca prinţul Harry să îşi numească fetiţa după ea, dar a fost surprinsă când a aflat că Meghan Markle şi Harry au ales numele Lilibet, în loc de Elizabeth. 

Nicky Haslam, apropiat al familiei regale, este cel care a făcut dezvăluirea într-un podcast în care a insistat că ducii de Sussex ar fi trebuit să îşi numească fetiţa Doria. 

"Eu ştiu că Harry a sunat-o pe regină şi i-a spus că vor să boteze copilul cu numele ei. Ea a replicat că e încântată de asta, gândindu-se că va fi botezată Elizabeth. Deci cei doi au avut permisiunea, dar nu au spus numele exact. 

Eu mă întreb, totuşi, de ce nu au numit-o Doria. Este cel mai drăguţ nume!", a spus Haslam, citat de Daily Mail.

Prinţul Harry şi Meghan Markle au lansat deja acţiuni legale împotriva BBC, unde au fost făcute declaraţiile, afirmând că acestea sunt false şi defăimătoare. 

"Ducele de Sussex a vorbit dinainte cu familia. De fapt, bunica sa a fost prima pe care a sunat-o. În timpul conversaţiei, acesta a spus că ar vrea să numească fetiţa Lilibet în onoarea Reginei. Dacă aceasta nu ar fi fost de acord, ei nu ar fi folosit acest nume", a declarat un purtător de cuvânt al cuplului. 

A agresat Meghan Markle personalul regal? Raportul Palatului Buckingham e gata

Palatul Buckingham a dezvăluit că a finalizat o analiză a gestionării acuzațiilor potrivit cărora Meghan, Ducesa de Sussex, a agresat personalul regal, dar a refuzat să împărtășească rezultatele anchetei.

Vorbind la o conferință de presă, pentru a discuta despre situația financiară anuală a Casei Regale, Michael Stevens, oficialul responsabil cu finanțele Coroanei, a declarat că firma privată angajată pentru a investiga acuzațiile și-a încheiat activitatea.

Stevens a spus că au fost făcute mai multe recomandări, dar nu a dezvăluit niciun detaliu de fond, concluziile la care s-a ajuns sau recomandările care au fost înaintate, scrie CNN. Întrucât analiza a fost finanțată privat, au existat mai puține presiuni pentru Coroană de a-și publica concluziile.

”Pot confirma totuși că a fost o revizuire a modului de gestionare a acuzațiilor, menită să permită gospodăriilor regale să ia în considerare potențiale îmbunătățiri ale politicilor și procedurilor de resurse umane”, a spus Stevens.

”Evaluarea a fost finalizată și recomandările privind politicile și procedurile noastre au fost transmise, dar nu vom comenta.” a continuat el. 

O sursă regală de rang înalt a spus că palatul adoptă politica tăcerii în legătură cu ancheta pentru a proteja anonimatul celor care au cooperat.

”Recunoaștem că acele persoane care au participat la revizuire s-au implicat înțelegând că ar exista confidențialitate în acele discuții cu firma juridică independentă și, prin urmare, avem datoria să respectăm această confidențialitate”, a spus sursa.

Sursa a mai transmis că Palatul a făcut mai multe modificări de politică în urma revizuirii, dar a refuzat să le dezvăluie în detaliu.

”Ori de câte ori ați întreprinde o revizuire independentă sau există o examinare de această natură, întotdeauna vor fi lecții de învățat, există întotdeauna modalități prin care puteți îmbunătăți procesele și procedurile”, a afirmat sursa. ”În mod normal, nu am dezvălui orice modificare adusă politicilor și procedurilor noastre.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel