Data publicării:

”Regină” sau ”Regină Consort”? Ce titlu va avea Camilla, a doua soție a Regelui Charles

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Acum că a fost încoronată alături de soțul ei, soția Regelui Charles al III-lea este cunoscută oficial ca Regina Camilla.

Deși sună mai oficial decât ”regina consort”, schimbarea titlurilor nu înseamnă nicio diferență practică în rolul proaspetei regine în vârstă de 75 de ani.

Schimbarea marchează o piatră de hotar în drumul de decenii al Camillei către reabilitarea imaginii ei - de la cineva insultat cândva ca cealaltă femeie din prima căsătorie a lui Charles cu Prințesa Diana, până la un membru regal înalt, în mare măsură acceptat de publicul britanic.

Întrebarea ce titlu va avea Camilla când Charles va deveni rege a fost mult timp un subiect de dispută, din cauza sensibilității cu privire la statutul ei de a doua soție a lui Charles.

Camilla și primul ei soț, Andrew Parker-Bowles, au divorțat în 1995, la scurt timp după ce Charles a acordat un interviu de televiziune exploziv în care recunoștea relația cu Camilla.

Charles și Diana au divorțat în anul următor. În 1997, a existat o revărsare globală de durere când Diana a murit într-un accident de mașină. Camilla și Charles au așteptat până în 2005 pentru a se căsători în cadrul unei ceremonii civile private.

Timp de mulți ani, nu a fost clar dacă Camilla va fi în cele din urmă... Regina Camilla

Potrivit AP News, Regina Elisabeta a II- a a rezolvat problema anul trecut, când i-a dat binecuvântarea Camillei să fie cunoscută drept Regina Consort. Susținerea a fost văzută pe scară largă ca un semn oficial că Familia Regală a acceptat-o ​​în sfârșit pe Camilla ca membru înalt respectat.

Luna trecută, invitațiile oficiale de încoronare ale Palatului Buckingham s-au referit pentru prima dată la Camilla drept ”Regina Camilla”. La acea vreme, presa britanică a raportat că oficialii palatului au considerat că este un moment potrivit pentru a introduce titlul, deoarece au trecut câteva luni de la moartea lui Elizabeth, în septembrie.

Cea mai recentă regină consort din istoria Marii Britanii a fost soția lui George al VI-lea, Regina Elisabeta, care era cunoscută drept ”Regina” și mai târziu Regina Mamă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel