Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a murit. Primul mesaj al Regelui Charles
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Charles, noul Rege al Marii Britanii, a transmis primul mesaj de la moartea mamei sale, Elisabeta a II-a. 

”Regina a murit pașnic la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine. 

Joi, 8 septembrie 2022” este mesajul de la această oră de pe site-ul oficial al Casei Regale Britanice. 

Pe contul de Twitter al Familiei Regale Britanice a fost postat, între timp, și primul mesaj al Regelui Charles. 

2. foto Twitt... (mesaj-rege-charles_28810800.jpg)

Declarația Majestății Sale Regele la momentul morții Reginei

Moartea mamei mele iubire, Majestatea Sa Regina, este un moment de o profundă tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei mele. 

Noi plângem profund trecerea în neființă a prețuitului Suveran și a preaiubitei mame. Știu că pierderea sa va fi simțită profund de-a lungul țării, în Realms și în Commonwealth, și de către nenumărați oameni din întreaga lume. 

De-a lungul acestei perioade de doliu și schimbare, familia mea și eu vom fi consolați și susținuți de respectul și profunda afecțiune atât de răspândite pentru Regină. 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit astăzi, 8 septembrie 2022, la Balmoral, înconjurată de membrii Familiei Regale, după 70 de ani de domnie. 

Familia Regală a anunțat oficial moartea Reginei Elisabeta a II-a. ”Regina a murit pașnic la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine” arată mesajul postat. 

Prințul Charles a devenit automat Rege odată cu moartea mamei sale

Prințul Charles a devenit rege în momentul în care mama sa, regina Elisabeta a II-a, a murit. Presa britanică a raportat că el a fost cu ea la Castelul Balmoral din Scoția, împreună cu restul familiei, când a murit.

”Un nou suveran urcă la tron de îndată ce predecesorul său moare și este proclamat cât mai curând posibil la un Consiliu de Aderare din Palatul St. James”, potrivit site-ului regal.

În urma proclamației consiliului, o proclamație publică va fi citită cu voce tare, tot la Palatul St. James din Londra.

Proclamația va fi, de asemenea, citită cu voce tare public la Edinburgh, Cardiff și Belfast. În fiecare oraș, aderarea este în mod tradițional proclamată în mai multe locuri diferite, potrivit site-ului regal.

Când va fi încoronat Charles Rege

Încoronarea Prințului Charles va urma, deși, conform tradiției, nu se va întâmpla timp de câteva luni.

”Încoronarea noului Suveran urmează după o perioadă de doliu”, potrivit site-ului regal. Va fi un eveniment mare, de sărbătoare, care include oficiali britanici și lideri străini din țări din întreaga lume. Este ”o ocazie de spectacol și sărbătoare”, dar este și o ceremonie religioasă solemnă și probabil va avea loc la Westminster Abbey, așa cum a fost în ultimii 900 de ani.

În timpul ceremoniei, Charles va depune jurământul de încoronare.

Deși nu există un rol constituțional formal pentru moștenitorul tronului, Prințul de Wales va căuta, cu sprijinul soției sale, Ducesa de Cornwall, să facă tot posibilul pentru a face o diferență în bine în Regatul Unit și la nivel internațional, mai scrie Fox5

Citește și: A murit Regina Elisabeta a II-a. Reacții din România după deces. Ce transmit Casa Regală a României și președintele Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel