”Regina Marii Britanii a murit”. Mesajul fals ajuns la milioane de oameni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Regina Marii Britanii a fost ”ucisă” printr-un mesaj transmis pe WhatsApp către milioane de oameni. 

Un anume ”Gibbo” a creat o adevărată nebunie de știri false după ce afirmația că Regina Marii Britanii a murit a ajuns la milioane de utilizatori, arată The Guardian.

Mesajul trimis inițial într-un grup din aplicația WhatsApp a convins milioane de oameni care regina a murit. După ce totul a fost lămurit, persistă misterul privind capacitatea unei persoane necunoscute de a da naștere unei adevărate psihoze care pare să indice ca sursă un exercițiu militar care a avut loc în apropiere de orașul Yeovil, din sudul Marii Britanii, scrie Mediafax. 

Pe 1 decembrie, milioane de britanici au primit mesaje care sugerau că regina a murit. Mesajele trimise pe WhatsApp, Facebook și Twitter, au provocat căutări pe Google privind moartea reginei Elisabeth II. Palatul Buckingham a fost nevoit să formuleze o asigurare privind faptul că regina, în vârstă de 93 de ani, e încă în viață.

Cum a pornit povestea

După ce informația a fost negată oficial, jurnalistul Tom Cotterill de la Portsmouth News a ținut să identifice de unde a pornit povestea. Ziaristul a descoperit că în mesajul original exista un sâmbure de adevăr. Personalul militar de la RNAS Yeovilton și trupele unei baze militare din Somerset participau la un exercițiu care includea procedurile de acțiune pentru London Bridge, numele de cod al operațiunii masivă care s-ar pune în mișcare în momentul în care monarhul va muri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel