Regina Elisabeta, surprinsă zâmbind la Castelul Windsor, după ce a lipsit de la un eveniment important. ''Coincidenţă incredibil de regretabilă''
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
egina Elisabeta a II-a, surprinsă zâmbind / Imagine de WikiImages de la Pixabay
egina Elisabeta a II-a, surprinsă zâmbind / Imagine de WikiImages de la Pixabay
Regina Elisabeta a fost surprinsă zâmbind la Castelul Windsor, după ce a lipsit de la un eveniment important la Londra pentru că s-ar fi simțit rău. 

Regina Elisabeta a II-a, care nu a participat duminică la ceremonia cu prilejul Remembrance Day de la monumentul Cenotaph, din Londra, din cauza unor dureri de spate, a apărut miercuri stând în picioare şi zâmbind în timpul unei întrevederi cu generalul Nick Carter, şeful forţelor armate britanice, la Castelul Windsor, relatează Agerpres, citând Reuters.

Regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, cel mai longeviv monarh din lume, s-a întâlnit cu Nick Carter, care este şi principalul consilier pe probleme militare al ministrului apărării. El urmează să se retragă din funcţie la sfârşitul lunii noiembrie.

O sursă din cadrul Palatului Buckingham a precizat că întinderea musculară de care suferă regina şi care nu i-a permis să participe duminică la evenimentul de la Londra nu are legătură cu problemele medicale neprecizate care au determinat vizita suveranei la spital luna trecută şi că este vorba despre o coincidenţă incredibil de regretabilă.

Regina Elisabeta a II-a a lispit doar de 6 ori de la ceremonia memoriala de la Cenotaph



În cei 69 de ani de domnie, suverana a lipsit de la ceremonia memoriala de la Cenotaph, în centrul Londrei, doar de şase ori, de patru ori întrucât se afla în străinătate, iar de două ori, atunci când a fost însărcinată.

Prezenţa reginei la acest eveniment anual, desfăşurat în cea mai apropiată duminică de data de 11 noiembrie, Ziua Armistiţiului, care marchează sfârşitul Primului Război Mondial, a reprezentat una dintre imaginile definitorii ale domniei ei de-a lungul deceniilor: capul plecat, ţinuta neagră şi purtând un mac roşu.

Regina Elisabeta a II-a este suveranul cu cea mai îndelungata domnie din istoria Marii Britanii. După ce medicii au sfătuit-o să se odihnească, a lipsit de la evenimente precum Conferinţa ONU pe teme climatice COP26 din Glasgow şi de la un festival dedicat memoriei persoanelor decedate în timpul războiului.

De ce ține cu dinții de tron, deși e bolnavă și bătrână. Promisiunea făcută, legătură cu ABDICAREA

Regina Elisabeta a urcat pe tronul Marii Britanii la vârsta de 25 de ani, în februarie 1952 și de atunci și-a dedicat întreaga viață datoriei regale și țării.

Chiar dacă la un moment dat s-a zvonit că Regina Elisabeta va abdica în momentul în care va împlini 95 de ani, lucrurile nu au stat așa, experții regali au susținut că este puțin probabil ca monarhul să abdice vreodată de tron, datorită jurământului de serviciu pe tot parcursul vieții.

Cu cele două angajamentele regale pe care le are de îndeplinit, Summit-ul şi Jubileul de Platină de anul viitor, Regina este încă la fel de dedicată şi lasă de înţeles că nu va renunța niciodată la rolul ei de monarh. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel