Regina Elisabeta s-a ASCUNS în TUFIȘ de Nicolae Ceaușescu. Întâlnirea, "cea mai mare GREȘEALĂ". SECRETUL, după 42 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
După 42 de ani, secretele Reginei Elisabeta a II-a au ieșit la iveală. Iată cum a ajuns să se ascundă în tufiș de soții Ceaușescu. 

O parte dintre secretele Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii au ieșit la iveală odată cu documentarul „Inside the Crown: Secrets of the Royals", difuzat pe 21 mai la ITV.

Ei bine, printre toate poveștile, a apărut și cea care i-a avut ca protagoniști pe Regină și pe Nicolae Ceaușescu, un episod puțin cunoscut de lumea întreagă.

Aceasta a fost nevoită să facă un gest „extrem" pentru a evita o întâlnirea cu soții Ceaușescu, în timpul vizitei oficiale a dictatorului român, în 1978, la Palatul Buckingham.

Cum a ajuns Regina să se ascundă în tufiș

Astfel, jurnalistul Robert Hardman și lordul David Owen, fost ministru de externe, au povestit că Regina Elisabeta a II-a a avut o reacție negativă și surprinzătoare cu privire la vizita dictatorului român, dar și că atunci când i-a văzut pe soții Ceaușescu apropiindu-se pe o alee din față, a decis că se ascundă într-un tufiș. 

„Ea i-a povestit unui oaspete, care la rândul lui mi-a povestit mie, despre momentul când erau (n.r. soții Ceaușescu) în vizită și a ieșit la plimbare cu câinii în grădinile Palatului. Așa că, pentru prima și singura oară în viața ei, regina s-a ascuns într-un tufiș din grădina palatului pentru a-i evita pe oaspeții săi", a povestit Robert Hardman în documentar. 

Nicolae Ceaușescu, prea mult pentru Regină. "O greșeală uriașă"

Apropiații familiei regale povestesc că în ciuda faptului că Regina Elisabeta primise până în acel moment mulți șefi de stat, Nicolae Ceaușescu a fost prea mult pentru ea.

Mai mult, au detaliat că întâlnirea oficială a fost făcută la presiunea Ministerului de Externe de la Londra, care dorea să vândă o flotă de avioane către TAROM. Până la urmă, Ceaușescu a ordonat ca plata să nu mai aibă loc.

„Încerc să mă prefac că nu s-a întâmplat niciodată", a spus fostul ministru, David Owen, subliniind că întrega călătorie a fost o greșeală uriașă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel