Regina Elisabeta a II-a recunoaşte că "fragilităţile vieţii" o ajung din urmă. Nu va participa la evenimentul dedicat Commonwealth-ului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursă: Captură video - Royal Insider
Sursă: Captură video - Royal Insider
Regina Elisabeta a II-a nu va participa la evenimentul pentru Ziua Commonwealth-ului, iar surse apropiate palatului Buckingham spun că suverana este ajunsă din urmă de "fragilităţile vieţii". 

Suverana va participa la evenimente publice acolo unde va fi posibil, dar apariţiile sale publice vor fi reduse. Asta înseamnă că la evenimentele care presupun stat în picioare pentru timp îndelungat vor participa prinţul de Wales, ducele de Cambridge şi prinţesa regală, conform Daily Mail

"Regina este încă la fel de alertă, abilă şi interesată ca întotdeauna, dar din punct de vedere fizic nu mai este la fel de puternică. Este de înţeles, totuşi, pentru o femeie de vârsta ei, fragilităţile unei vieţi atât de lungi o ajung din urmă", transmite sursa citată. Palatul Buckingham nu a oferit niciun comentariu, dar o sursă apropiată de familia regală a spus că "prinţul de Wales, prinţesa regală şi ducele de Cambridge vor conduce treburile. Este uşor de presupus că vor continua în stilul reginei, dar nu este exclus ca Majestatea Sa să mai participe la unul sau două evenimente mai mici". 

Regina nu va participa la Ziua Commonwealthului 

 

După ce a avut mai multe probleme de sănătate şi a ajuns să se folosească de un baston pentru a merge, regina "a simţit o mare părere de rău" pentru că nu va putea participa la celebrarea Zilei Commonwealthului. Ar fi fost prima sa apariţie publică din octombrie 2021. 

Oficialii palatului Buckingham sperau ca în martie regina să asiste la trei evenimente majore: recepţia diplomatică anuală, anulată din cauza războiului din Ucraina, Ziua Commonwealthului şi slujba comemorării prinţului Phillip. 

Conform sursei citate, regina este, însă, determinată să participe la slujba dedicată ducelui de Edinburgh. 

Regina Marii Britanii părăsește definitiv Palatul Buckingham. Care va fi reședința sa permanentă

 

Regina Marii Britanii a decis să părăsească definitiv Palatul Buckingham din Londra și să facă din Castelul Windsor reședința sa permanentă și principală. Potrivit Daily Mail, monarhul, în vârstă de 95 de ani, nu se va întoarce niciodată la Palatul Buckingham.

În schimb, suverana britanică va avea grijă „de acasă” de angajamente și este de așteptat să se întâlnească cu demnitari și oficiali la casa din Berkshire, scrie ziarulromanesc.net.

Regina a recunoscut că se simte fragilă, glumind „după cum puteți vedea, nu mă pot mișca” în timpul unei întâlniri recente cu doi secretari ai serviciilor de apărare. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel