Urmărește emisiunea live
Regina Elisabeta a II-a, în BASTON, la un eveniment public. Palatul Buckingham, fără reacție
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Sursă foto: Facebook The Royal Family
Sursă foto: Facebook The Royal Family
Regina Elisabeta a II-a a fost văzută în timp ce mergea folosind un baston la un eveniment public.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost văzută marţi în timp ce mergea cu un baston, utilizând pentru prima dată acest accesoriu în cadrul unui eveniment public după anul 2004, când a suportat o operaţie la un genunchi, informează AFP.

Suverana britanică, în vârstă de 95 de ani, purtând o ţinută vestimentară albastră, cu palton şi pălărie asortată, a asistat la o ceremonie organizată la Catedrala Westminster din Londra cu ocazia centenarului Royal British Legion, o organizaţie care îi sprijină pe soldaţii şi veteranii din armata britanică.

Pentru a intra în catedrală, regina Elisabeta a II-a nu a folosit intrarea principală, ci una secundară, pentru a scurta traseul pe care îl avea de parcurs. Biroul de presă de la Palatul Buckingham nu a dorit să facă declaraţii pe această temă. Devenită regină la vârsta de 25 de ani, Elisabeta a II-a domneşte în Marea Britanie de aproape şapte decenii. Soţul ei, prinţul Philip, a murit pe 9 aprilie 2021 la vârsta de 99 de ani, citează Agerpres.

Un show ecvestru va avea loc în 2022 pentru a celebra cei 70 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a

În 2022, în perioada 12-15 mai, se vor aniversa 70 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a. Un spectacol ecvestru - Royal Windsor Horse Show -, la care vor participa sute de cai şi 1.000 de persoane, va avea loc în Marea Britanie pentru a celebra Jubileul de platină al reginei Elisabeta a II-a, care va marca în perioada 12-15 mai 2022 împlinirea a 70 de ani de când suverana britanică a urcat pe tronul acestei ţări, informează Reuters.

Spectaculosul show militar, muzical şi ecvestru, ce va avea o durată de 90 de minute, va culmina cu o secvenţă televizată în direct, care se va desfăşura în faţa reginei Elisabeta a II-a, o mare admiratoare a cailor. Secvenţa "Platinum Jubilee Celebration: A Gallop Through History" va avea loc pe peluza Castelului Windsor şi va include participanţi din peste 10 ţări pe care suverana britanică le-a vizitat în cadrul unor turnee oficiale.

"Vom spune o poveste nu doar despre regină şi despre cei 70 de ani ai ei de domnie, ci întreaga poveste de viaţă a reginei Elisabeta a II-a, de la naştere şi până în prezent", a dezvăluit Simon Brooks-Ward, regizorul şi producătorul "Platinum Jubilee Celebration", într-un interviu acordat marţi la Palatul Buckingham cu ocazia lansării campaniei media de promovare a acestui eveniment.

"Spectacolul va fi susţinut de actori, artişti, peste 500 de cai şi o mie de persoane care vor participa la secvenţe de dans, muzicale şi diverse manifestări", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel