Regina Elisabeta a II-a, de 95 de ani, avertizată de medici. Trebuie să stea acasă încă cel puțin 2 săptămâni - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Regina Elisabeta a II-a, de 95 de ani, avertizată de medici. Trebuie să stea acasă  încă cel puțin 2 săptămâni  / Foto: Instagram The Royal Family
Regina Elisabeta a II-a, de 95 de ani, avertizată de medici. Trebuie să stea acasă încă cel puțin 2 săptămâni / Foto: Instagram The Royal Family
Regina Elisabeta a II-a trebuie să se odihnească cel puțin două săptămâni, au avertizat medicii britanici.

Regina Elisabeta a II-a are nevoie de odihnă încă cel puțin două săptămâni, au avertizat medicii britanici, scrie Daily Mail. Aceștia i-au solicitat să anuleze orice vizită oficială în următoarea perioadă. 

Anunțul a fost făcut vineri seară de Palatul Buckingham și vine la o săptămână după ce regina, care are deja 95 de ani, a fost externată după o noapte de „investigații preliminare”. Regina s-a recuperat la Castelul Windsor în ultimele zece zile după externarea din spital, după ce a anulat și o călătorie în Irlanda de Nord. Cu doar o zi înaintea anunțului, regina i-a oferit virtual poetului englez David Constantine, care a fost la Palatul Buckingham, Medalia de Aur a Reginei pentru Poezie.

Astfel, în urma recomandărilor medicilor, regina de 95 de ani nu va efectua nicio vizită oficială și se va limita doar la sarcini „ușoare, bazate pe birou”.

Ea va rata tradiționalul Festival al Comemorării de la Royal Albert Hall, organizat pe 13 noiembrie, dar a promis că va participa la slujba de la Cenotaf a doua zi. Surse regale au spus aseară că Majestatea Sa consideră această ocazie ca fiind „de neratat” și una dintre „cele mai sacre îndatoriri” ale ei. Consilierii au insistat că regina era într-o stare bună și au subliniat că echipa ei medicală pur și simplu ia „măsuri de precauție”.

Aceasta va fi una dintre cele mai lungi și mai semnificative absențe ca urmare a stării de sănătate în timpul domniei ei. Acest lucru înseamnă că alți membri ai familiei regale vor trebui să își ia mai multe angajamente în numele ei ori de câte ori este posibil, în special prințul de Wales.

Palatul Buckingham a transmis aseară într-o declarație: „Ca urmare a sfatului lor recent, conform căruia Regina ar trebui să se odihnească câteva zile, medicii Majestății Sale au sfătuit-o să continue să se odihnească pentru cel puțin următoarele două săptămâni. Ea va putea continua să-și asume sarcini ușoare, bazate pe birou, inclusiv unele audiențe virtuale, dar să nu întreprindă nicio vizită oficială".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel