Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii speră să participe la o slujbă religioasă în memoria prinţului Philip
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Regina îi INTERZICE pe Harry, Meghan și Andrew de la balconul Palatului Buckingham cu ocazia Jubileului său de Platină
Regina îi INTERZICE pe Harry, Meghan și Andrew de la balconul Palatului Buckingham cu ocazia Jubileului său de Platină
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii speră să participe săptămâna viitoare la o slujbă religioasă în memoria răposatului său soţ, prinţul Philip, a declarat joi o sursă de la Palatul Buckingham, după ce monarhul în vârstă de 95 de ani a anulat o apariţie publică mai devreme în această lună.

Sănătatea reginei s-a aflat în centrul atenţiei după ce a petrecut o noapte în spital în octombrie anul trecut pentru o afecţiune neprecizată şi a fost apoi sfătuită de echipa sa medicală să se odihnească. În februarie, regina a fost testată pozitiv pentru COVID-19 şi a prezentat simptome uşoare, asemănătoare unei răceli, potrivit Agerpres.

Palatul Buckingham a anunţat joi detalii cu privire la o slujbă organizată la data de 29 martie la Westminster Abbey din Londra în semn de mulţumire pentru contribuţia prinţului Philip la viaţa publică.

Prinţul Philip a încetat din viaţă anul trecut, în aprilie, la vârsta de 99 de ani.

Regina urma să fie prezentă la ceremonie, potrivit informaţiilor anunţate anterior. În nota emisă de biroul său joi se menţionează că la eveniment vor participa membri din familia regală, însă nu se precizează cine.

De când a fost testată pozitiv pentru COVID-19, regina a îndeplinit sarcini uşoare, printre acestea numărându-se o audienţă în persoană cu premierul canadian Justin Trudeau.

Cu toate acestea, monarhul nu a participat la o ceremonie dedicată Commonwealth-ului, organizată la 14 martie. Decizia nu a avut la bază o afecţiune, notează Reuters, ci a fost luat în considerare confortul reginei care ar fi trebuit să facă deplasarea către şi de la catedrala Westminster din Londra.

Regina Elisabeta a II-a ar folosi un scaun cu rotile. Şi-ar fi anulat întâlnirile pentru că "nu vrea să fie văzută cum se chinuie"

Anunţul a fost făcut de actorul Christopher Biggins, spune Daily Mail. 

"Este foarte trist ce se întâmplă. Sper că va putea participa la sărbătoarea jubileului. Am auzit că motivul pentru care nu participă la evenimente este pentru că ar fi în scaun cu rotile. Nu vrea să fie văzută aşa, pentru că este foarte mândră şi nu vrea să fie văzută cum se chinuie", a spus actorul. 

Conform unor surse, palatul Buckingham are deja pus la punct un plan militar pentru a o duce pe regină la slujba memorială a Prinţului Philip, care va avea loc săptămâna viitoare. Suverana ar urma să fie dusă cu elicopterul de la Windsor la Buckingham, apoi cu maşina până la biserică. 

Conform unei alte surse, regina nu vrea să recreeze imaginea surorii sale, Margaret, în scaun cu rotile, fotografie făcută cu câteva luni înainte de moartea sa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel