Urmărește emisiunea live
Regim fără gluten, aviz amatorilor. Când devine periculos
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Regimul fără gluten poate deveni periculos în cazul persoanelor care nu au intoleranță sau alergie la această proteină din cereale, avertizează o asociație din Franța. 

„Fără gluten” sau eliminarea produselor cu gluten din alimentație este una dintre tendințele actuale în materie de viață sănătoasă. Tot mai multe persoane optează pentru un regim fără gluten, iar oferta în raioanele alimentare este din ce în ce mai generoasă. 

Destinată persoanelor cu intoleranță la gluten sau boală celiacă (imposibilitatea de a digera glutenul), dieta fără gluten este adoptată în ultimul timp de multe persoane preocupate de alimentația sănătoasă, fără a fi diagnosticate cu tulburările menționate. 

Potrivit unei anchete publicate de asociația „60 Millions de consommateurs” din Franța, eliminarea glutenului din alimentație poate reprezenta un pericol deloc neglijabil. Principalul motiv este prezența a numeroși aditivi utilizați de producători la fabricarea produselor fără gluten din magazine. 

Rezultatul: alimentele devin mai bogate în calorii decât cele care conțin gluten, potrivit asociației. Astfel, pe lângă riscul acumulării de kilograme suplimentare, produsele fără gluten pot cauza balonări, vărsături și diaree cronică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel