De ce nu trebuie să bei cafea sau suc în avion
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Skitterphoto)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Skitterphoto)
Când zbori cu avionul, ar trebui să eviți consumul de cafea sau sucurile cu zahăr. 

"Călătoresc tot mai des peste ocean și asta înseamnă că trebuie să fiu atentă la cum gestionez stresul la care este supus organismul meu pe durata zborurilor lungi. Când zburăm multe ore, tenul nostru se deshidratează din pricina aerului uscat din aeronavă. De aceea, îmi îngrijesc în mod deosebit tenul - spray cu apă termala, ser cu vitamina C și măști hidratante pe care le aplic la fiecare câteva ore de zbor. La fiecare câteva ore mă spăl pe fata și reaplic serum-ul cu vitamina C și pulverizez apă termală pe față pentru prospețime si relaxare. De asemenea, e foarte important să ne hidratăm corect când zburăm - de aceea, evit cafelele, alcoolul și sucurile cu zahăr și optez, pe durata zborului, pentru apă și ceaiuri de plante. Mă asigur că beau câte un pahar de apă la fiecare 30 de minute sau un litru de apă la 120 de minute", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

De ce mâncarea are alt gust când călătorim cu avionul

Mâncarea pe care o primim în timpul unui zbor are un gust diferit față de cel obișnuit. Profesorul Dan Vodnar de la USAMV Cluj explică, pe rețelele sociale, motivul pentru care alimentele au o altfel de aromă în avion:

”Știați că alimentele au arome diferite atunci când zburăm cu avionul? Altitudinea schimbă chimia corpului, făcând ca aromele să aibă intensități diferite atunci când sunt consumate în avion, în comparație cu intensitatea resimțită la sol”, subliniază profesorul Vodnar.

Când călătorim cu avionul trebuie să avem grijă să nu ronțăim chipsuri sau biscuiți, mai ales că nu sunt alimente sănătoase. Despre acest subiect amintea și nutriționistul Cori Grămescu. Acesta subliniază că avem nevoie de legume și multe lichide, să evităm cafeaua și energizantele și să bem cât mai multă apă.

Pericolul cel mai mare

”Când călătorim cu avionul, pericolul cel mai mare îl reprezintă tentația de a ronțăi tot felul de biscuiței și sandwich-uri și să bem prea puțina apă. Atunci când zburăm avem de fapt nevoie de legume, proteine ușor de digerat și multe lichide pentru hidratare. E bine să evităm cafeaua și energizantele în exces și să consumăm cât mai multă apă. Eu am ales supa de dovleac, salata verde și biban de mare cu dovlecei și morcov la felul principal, iar pentru desert o cană de ceai și fructe. M-am răsfățat evident cu puțină pâine caldă cu unt și un pahar de Chablis pentru o masă de prânz absolut echilibrată și foarte gustoasă”, scrie, în urmă cu câteva zile, pe rețelele sociale.

Când vine vorba de mâncare, Cori Grămescu mai subliniază că ”uneori, nu doar un aliment sau masă delicioasă produc satisfacție, ci și amintirea că ele sunt după o rețetă tradițională din familie”.

”Stăteam cuminte la bunica mea acasă, aşteptând să se răcească minunăţiile aurii pe colţul aragazului. Adulmecam pofticioasa aromă de ceapă rumenă şi mirosul de mărar proaspăt şi chiar şi acum am imaginea clară a bucătăriei curate, răcoroase, cu mobilă albă şi perdeluţe cu dantelă la geam.

Bucătăria bunicii mele a fost întotdeauna un loc al fascinaţiei pentru mine, iar acum păstrez cu nostalgie caietul ei de prăjituri scris ordonat, desenele pentru tricotaje şi cartea de bucate transmisă în familie, din bucătărie în bucătărie şi din casă în casă. Memee, străbunica mea, făcea notiţe pe marginea cărţii cu creionul. Mama Naty, bunică-mea, nu se îndura să mâzgălească pe cărţi. Aşa că îşi punea cartonaşe cu notiţe în cartea deja îmbătrânită. Când am plecat de acasă, am luat cu mine doar cărţile. Chiar şi pe cele de bucate, iar acum îmi stau acasă, cuminţi, aşteptând să fie readuse la viaţă bogată pe care au trăit-o”, mai notează Cori Grămescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel