Regele Spaniei, rezultat test Covid-19. De ce rămâne în carantină
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Regele-Felipe-si-Regina-Letitia
Regele-Felipe-si-Regina-Letitia
Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, aflat în carantină de luni, după ce fusese în contact cu o persoană testată pozitiv pentru COVID-19, a fost testat negativ vineri, dar va rămâne în izolare din precauţie, a anunţat Palatul regal, citat de AFP.

'Suntem asiguraţi, dar Alteţa sa va rămâne în carantină conform regulilor sanitare care stabilesc zece zile de carantină după un contact', a explicat Palatul Regal. Palatul anunţase luni că regele Spaniei, Felipe al VI-lea, fusese plasat în 'carantină preventivă zece zile' după ce fusese în contact cu o persoană testată pozitiv pentru COVID-19.

Toate activităţile oficiale ale suveranului vor fi suspendate în această perioadă, completase Palatul. Regina Letizia şi copiii cuplului regal, prinţesa Leonor şi infanta Sofia, au putut însă să-şi continue activităţile în mod normal.

Moştenitoarea tronului, prinţesa Leonor, a trebuit să se supună la rândul său unei carantine de 14 zile la jumătatea lunii septembrie după detectarea unui caz de COVID-19 printre colegii săi de clasă, înainte de a fi testată negativ.

Spania rămâne una din ţările cele mai afectate de pandemie, cu peste 1,5 milioane de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 şi peste 43.000 de decese, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel