Regele şi golanul de Cotroceni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ziare
ziare

Întreaga presă se axează pe discursul Regelui Mihai ţinut ieri în Parlament. Mai degrabă abordează declaraţia dată de acesta către BBC în care spune "nu merită să reacţionez la aşa ceva, pentru că este un lucru atât de mărunt, ştiţi bine asta. Şi acesta este genul. Cu cât sunt mai mărunte jignirile sale, cu atât el se crede mai important. Nu ar putea să îmi pese mai puţin de ceva".

Afirmaţia Regelui ascunde însă destul de multă furie adunată de-a lungul timpului din cauza atacurilor lui Băsescu. În fapt, toată tirada preşedintelui împotriva Regelui, i-a făcut acestuia un bine. Dacă Băsescu nu se apuca să lanseze săgeţi otrăvite pe la B1Tv, puteţi fi convinşi că jubileul Majestăţii Sale trecea aproape neobservat.

În momentul în care Băsescu l-a atacat în mod repetat pe Regele Mihai a făcut un transfer de putere. A lovit un om simpatizat de români, în cel mai josnic mod. Faptul că MS s-a abţinut să îi răspundă, a fost o mişcare foarte bună. Aşa toată lumea a aşteptat să îi vadă reacţia şi spiritul monarhist s-a trezit.

Credeţi că dacă acest episod se petrecea în 2005 când Băsescu era pe culmile gloriei, mai ieşea atâta scandal? Sub nicio formă nu. Atunci preşedintele ar fi avut curaj să meargă în Parlament şi să se ia la trântă cu valul de popularitate pe care l-a stârnit Regele Mihai.

În fapt MS a fost singurul om politic, care, în ultimii ani, a reuşit să strârnească un val de simpatie şi de încredere enorm, după momentul Băsescu 2004. Pentru preşedinte a fost  lovitură sub centură, un afront adus personalităţii sale şi s-a comportat exact ca un golan. A văzut unul mai slab şi l-a hărţuit până ce acesta urma să cedeze. Dar Regele s-a ţinut tare. Lui Băsescu i s-a părut ciudat cum oare un bătrân atât de simplu după vorbă, după port, poate avea parte de atâta susţinere. I se părea anormal ca întreg aliotmanul de PDL-işti să se împiedice de un ciot.E fireasacă reacţia societăţii româneşti care vede în Rege o urmă de speranţă, chiar dacă toată lumea este conştientă că nu va mai putea reveni pe tron.

Din această conjunctură ar putea profita Crin Antonescu, liberalii find prin tradiţie monarhişti. Dacă ar reuşi să îl convingă pe Regele Mihai să îl susţină în alegeri şi să îl gireze cu încrederea sa ar putea creşte într-o zi cât alţii într-un an. Asta cu condiţia ca să-l pătreze în atenţia opiniei publice pe Rege încă vreo doi ani, cu apariţii episodice, dar pline de substanţă.

Citeşte şi:

Băsescu şi cacealmaua de pe aeroport

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel