Data publicării:

Regele Philippe al Belgiei, îngrijorat de valul de infracțiuni din Bruxelles

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Bruxellesul se confruntă cu un val de infracțiuni.

Regele Philippe al Belgiei este îngrijorat de creșterea violenței în Bruxelles, în timp ce orașul se luptă să stăpânească un val de infracțiuni legate de droguri, potrivit șefei Europol, Catherine De Bolle.

Philippe, împreună cu Regina Mathilde și cu ministrul belgian de Interne, Annelies Verlinden, s-au întâlnit marți cu De Bolle în timpul unei vizite la sediul Europol, unde au fost informați cu privire la activitatea agenției de combatere a crimei organizate în întreaga Europă. În timpul vizitei, regele și-a exprimat îngrijorarea cu privire la valul recent de infracțiuni legate de droguri din Bruxelles, a declarat De Bolle pentru presa belgiană.

Verlinden a confirmat că ”acest lucru a făcut parte din discuție”.

Un val de infracțiuni violente, inclusiv mai multe împușcături, despre care autoritățile spun că au legătură cu bandele de traficanți de droguri, s-a răspândit în ultimele luni în mai multe cartiere din Bruxelles, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la siguranța în capitala UE.

Plan de combatere

Marți, ministrul-președinte al Regiunii Capitalei Bruxelles, Rudi Vervoort, și cel mai înalt oficial de securitate din Bruxelles, Sophie Lavaux, au prezentat un plan de combatere a valului de infracțiuni în timpul unei reuniuni a consiliului regional de securitate.

Planul include crearea unui grup operativ care să identifice ”punctele fierbinți” în care se concentrează violențele legate de droguri. În aceste ”puncte fierbinți”, orașul va aborda probleme de securitate - prin colaborarea dintre poliția locală și procuratură -, de prevenire și de infrastructură.

”Acesta este modul în care vom aborda comerțul armat cu droguri. Acest lucru înseamnă mai mulți polițiști și mai multă vizibilitate în cartierele în cauză. De asemenea, vom pune în comun resursele disponibile și vom asigura o mai bună coordonare între cele șase zone”, a declarat Vervoort, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel