Regele Mihai, moment istoric 16 decembrie 2017. Irina Rătescu, fotografii: Ieri versus astăzi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Regele Mihai
Regele Mihai
Peste 20.000 de oameni l-au aplaudat pe Regele Mihai, în Bucureşti, sâmbătă, 16 decembrie, de-a lungul procesiunii funerare. 

Miile de români care se aflau în Piaţa Palatului Regal, dar şi pe traseul spre Patriarhie, au aplaudat atunci când cortegiul a trecut prin faţa lor. Foarte multe flori au fost aruncate în fața afetului de tun.

Cortegiul funerar a traversat Piața Palatului Regal și s-a îndreptat pe Calea Victoriei până la Piaţa Naţiunilor Unite apoi spre Dealul Patriarhiei.

Irina Rătescu a fotografiat momentul istoric de sâmbătă, 16 decembrie, când ne-am despărțit de Regele Mihai: a surprins oamenii pe stradă care veniseră să îi aducă un ultim omagiu. Duminică, la o zi distanță, Irina Rătescu a realizat un alt instantaneu. Astăzi, locul oamenilor a fost ocupat de mașini. Sâmbătă, românii au ieșit în stradă pentru Regele Mihai; duminică, la proteste.

Fotografiile realizate de Irina Rătescu pe bulevardul Națiunilor Unite au fost publicate în exclusivitate pe DC News.

(w670)

(w670)

După 28 de ani

Sâmbătă, în ziua funeraliilor Regelui Mihai, am avut parte de o concidență istorică.

În 1989, 16 decembrie, de asemenea o sâmbătă însorită, a fost prima zi de ieşiri masive în stradă la Timişoara. Scânteia Revoluției fusese aprinsă cu o zi înainte, dar în 16 decembrie 1989, sâmbătă, s-a ieșit masiv în stradă. Atunci a fost momentul când s-a strigat pentru prima dată "Jos Ceaușescu". Oamenii aveau o lumină şi o bucurie aparte pe chipuri.

Sâmbătă, fix la 28 de ani de la începutul Revoluției, românii l-au condus pe ultimul drum pe Regele Mihai. Nu mai aveau aceeași bucurie pe chip. Erau triști, dar împreună, reuniți pentru un vis și o speranță. Mii de oameni au început să scandeze "Monarhia Salvează România". Mai mult decât atât, românii au aplaudat cortegiul funerar, iar unii au strigat: "Jos comuniștii!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel