Data actualizării:
Data publicării:

Regele Harald al Norvegiei va avea stimulator cardiac permanent

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: captura video YouTube @Royal Dispatch
FOTO: captura video YouTube @Royal Dispatch
Regele Harald al Norvegiei (87 de ani) va fi supus unei intervenții, în care i se va monta un stimulator cardiac permanent.

Regele Harald al Norvegiei va primi astăzi un stimulator cardiac permanent, a anunțat curtea regală norvegiană într-un comunicat, după ce la începutul lunii martie monarhului i-a fost implantat un astfel de dispozitiv temporar la un spital din Malaezia, transmite Reuters.

”Majestății Sale Regele i se va implanta în această dimineață un stimulator cardiac permanent. Intervenția va avea loc la spitalul Rikshospitalet. După aceasta, Majestatea Sa va rămâne în spital câteva zile”, se arată în comunicatul Curții Regale.

Regele în vârstă de 87 de ani a fost spitalizat la sfârșitul lunii trecute ca urmare a unei infecții, în timp ce se afla în vacanță în Malaezia, iar la scurt timp a fost transferat în Norvegia pentru continuarea tratamentului, scrie Agerpres.

Regele Harald exclude abdicarea

În ciuda vârstei înaintate și a problemelor de sănătate, Regele Harald al Norvegiei exclude abdicarea. Într-o declarație făcută la începutul anului, imediat după ce Regina Danemarcei a abdicat în favoarea fiului său, monarhul nordic a ținut să sublinieze că jurământul său este pe viață.

”Mențin ceea ce am susținut întotdeauna, și anume că am depus un jurământ în Storting (parlamentul unicameral al Norvegiei) și că acesta este pe viață”, a declarat Harald, cel mai vârstnic suveran al Europei, citat de presa norvegiană.

Citește și: Prinţesa Norvegiei Martha Louise şi şamanul Durek Verrett, nuntă în august 2024

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel