Regele Charles, întâmpinat cu flori şi îmbrăţişări în Valea Zălanului. Contele Tibor Kálnoky l-a aşteptat în poarta proprietăţii din Covasna - Foto EXCLUSIV
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 02 iun 2023, 21:32
WhatsApp
Regele Charles al III-lea a făcut o oprire și la proprietatea sa din județul Covasna.

Regele Charles al III-lea a fost prezent astăzi, 2 iunie, în România. După ceremonia primirii oficiale, preşedintele Klaus Iohannis şi monarhul au avut convorbiri tete-a-tete, iar apoi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic, potrivit Agerpres. Primirea de la Cotroceni este singurul eveniment oficial din programul Regelui Charles al III-lea în România, acesta aflându-se în vizită privată în ţara noastră.

Contele Tibor Kalnoky, o rudă îndepărtată și un prieten apropiat al Regelui Charles al III-lea, a jucat un rol important în ceea ce privește proprietatea pe care acesta a achiziţionat-o în Valea Zălanului, județul Covasna. Ulterior, cele patru clădiri vechi au fost complet restaurate și transformate în case de oaspeți.

În trecut, pe când era Prinț de Wales, Regele Charles al III-lea a fost sfătuit de Kalnoky care are o cunoaștere profundă a regiunii și o legătură strânsă cu aceasta. Astfel, i-a sugerat o locație specifică unde, de altfel, a şi revenit astăzi. Aici a fost întâmpinat cu căldură de localnici, a primit flori şi a stat de vorbă cu cei prezenţi în faţa porţii casei din Valea Zălanului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?