Regele Charles III: Am devenit milionar prin propriile puteri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Regele Charles III a pus bazele unui brand care i-a adus în buzunare milioane de lire. 

De ani de zile, regele Charles se pregătea să intre în rolul de monarh după domnia Reginei Elisabeta, care a făcut istorie. Între timp, acesta își mai ocupa timpul cu un loc de muncă, fiind proprietarul unei afaceri profitabile. Charles, un susținător pasionat al cauzelor de mediu, a fondat Duchy Originals în 1990, când era prinț de Wales, pentru a comercializa produsele din ferma sa. De atunci, a devenit cel mai mare brand de alimente și băuturi organice din Regatul Unit, potrivit datelor companiei. Până în martie 2021, Duchy Originals a câștigat aproape 3,6 milioane de lire sterline.

Brandul a avut suișuri și coborâșuri, dar a prosperat de când a intrat într-un parteneriat cu Waitrose în 2009. Lanțul de alimente de lux are acum dreptul exclusiv de a vinde produse sub numele Duchy, iar cumpărătorii pot găsi somon, cârnați, lapte, morcovi și afine care poartă numele de „Waitrose Duchy Organic” în magazinele sale.

Primul produs a fost un biscuite organic

Proprietatea Duchy Originals va trece cel mai probabil către fiul cel mare al lui Charles, Prințul William, care moștenește și proprietatea separată a Ducatului de Cornwall, în valoare de aproximativ 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de dolari). Și, deși prințul a studiat agricultura ecologică, este probabil să fie mai puțin practic decât tatăl său.

Primul produs Duchy Originals a fost un biscuit din ovăz vândut în 1992. Inițial, articolele care poartă marca se găseau doar în magazine de lux, cum ar fi Harrods și Fortnum & Mason, deși s-au extins ulterior în magazine precum Waitrose, care se adresează cumpărătorilor mai bogați, dar are mult mai multe locații. Afacerea a fost plină de provocări la începuturile sale, acumulând prea multe datorii, iar Duchy Originals a trebuit să caute noi producători odată ce a devenit prea mare pentru a se baza doar pe resursele de la Highgrove.

Averile obținute de pe urma comerțului organic sale s-au îmbunătățit ulterior. Se spune că atunci când Charles a vizitat ambasada Marii Britanii din Spania în 2004, a venit cu produse Duchy împachetate pentru a le face cadou, anunțând: „Am devenit milionar prin propriile puteri, știați?”.

William și Harry, împreună la funeraliile Reginei, dar separați prin prezență și atitudine

Prinţii William şi Harry, despre a căror relaţie se ştie că este una rece, au păşit unul lângă altul în urma sicriului bunicii lor, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, luni, în cadrul funeraliilor de stat, solemni, dar fără vreo urmă de emoţie sau de împăcare.

În sunet de cimpoaie, ei au defilat în spatele tatălui lor, noul rege Charles al III-lea, a unchilor Andrew şi Edward şi a mătuşii lor Anne, de la Westminster Hall până la Abaţia Westminster, apoi, după ceremonia religioasă la care au participat demnitari din întreaga lume, până în Hyde Park de unde sicriul a plecat cu un dric spre Castelul Windsor.

În urmă cu 25 de ani, imaginile cu cei doi fraţi, de 12, respectiv 15 ani, păşind laolaltă în spatele sicriului mamei lor, Diana, au emoţionat întreaga planetă. Luni, William, căruia tatăl său Charles al III-lea i-a transmis titlul de prinţ de Wales, a purtat uniforma militară, la fel ca tatăl său, dar şi ca prinţul Edward şi mătuşa sa, prinţesa Anne. Ca şi aceştia, el a efectuat de mai multe ori salutul militar în direcţia bunicii şi suveranului, în timp ce fratele său s-a abţinut. Retrăgându-se în 2020 de la îndatoririle regale, în urma unor neînţelegeri, Harry, care locuieşte în California împreună cu soţia sa Meghan şi cei doi copii ai lor, şi-a pierdut dreptul de a purta uniformă şi a purtat o redingotă neagră, decorată însă cu medaliile sale. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel