Regele Charles i-a cerut lui Klaus Iohannis să-i strângă mâna lui Eduard Hellvig (SRI). Bogdan Chirieac: Dacă Majestatea Sa a aflat, nu e de mirare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: SRI
foto: SRI
Regele Charles a avut o solicitare specială la întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. 

Suveranul Marii Britanii i-a cerut lui Klaus Iohannis să-i aranjeze o întâlnire cu directorul SRI, Eduard Hellvig, au declarat pentru Digi24.ro surse oficiale. ”Vreau să-l întâlnesc și să-i strâng mâna”, a spus Regele Charles, despre directorul SRI, Eduard Hellvig. 

Cât s-a aflat în poziția de prinț, Charles a fost aşa-zisul „patron spiritual” al serviciilor de informații britanice, motiv pentru care i-a mulțumit lui Hellvig pentru buna cooperare și relațiile dintre SRI și serviciile britanice. Totodată, suveranul britanic a ţinut să-i mulţumească directorului SRI și pentru cooperarea pe problemele legate de războiul din Ucraina.

"Şi-a dorit să-l cunoască personal. Eduard Hellvig are o istorie pozitivă la conducerea Serviciului Român de Informaţii din foarte multe puncte de vedere, de la oprirea "protocoalelor criminale" până la democratizarea Serviciului, reintroducerea statului de drept, atât cât se poate... Să nu uităm că a efectuat de curând o vizită în Statele Unite unde a discutat la cel mai înalt nivel cu Serviciile Secrete. 

Dacă Majestatea Sa a aflat şi de colaborarea (că asta înseamnă Servicii) cu Marea Britanie, poate şi cu Ucraina, nu e de mirare că Regele Charles, atât de implicat în realităţile româneşti, în cultura şi istoria poporului nostru - am văzut-o şi astăzi - a vrut să-l cunoască" a comentat Bogdan Chirieac în direct la România TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel