Data publicării:

Regele Charles al III-lea va veni în România, în prima vizită internațională. Camilla rămâne acasă - Surse

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Regele Charles al III-lea va veni în România, în prima vizită internațională. Camilla rămâne acasă / Foto: Agerpres
Regele Charles al III-lea va veni în România, în prima vizită internațională. Camilla rămâne acasă / Foto: Agerpres

Regele Charles al III-lea ar putea veni în România, în prima vizită internațională, potrivit unor surse.

Regele Charles al III-lea va veni în România în data de 2 iunie, au declarat surse oficiale pentru Știrile Pro TV. 

Conform surselor citate, delegația care îl va însoți pe Regele Charles al III-lea în România nu va fi una foarte mare. Totodată, este foarte posibil ca Regele Charles al III-lea să nu fie însoțit de Regina Consoartă Camilla.

VEZI ȘI:  Regele Charles, împiedicat de o vacă să aterizeze în România și uimit de un cimitir: Vaca a început să fugă, luând cu ea toți agenții de pază. Era ceva supranatural

Legăturile Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii cu România

Mama Regelui Charles, Regina Elisabeta a II-a, era verișoară de gradul al treilea cu Regele Mihai al României. La înmormântarea monarhului român, Charles a așezat o coroană de flori în fața Palatului Regal, înainte de ceremonie.

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, cunoscut înainte de urcarea pe tron ca Prințul Charles, are o serie de legături cu România. Charles a vizitat România de mai multe ori în decursul anilor. El a manifestat un interes deosebit pentru cultura, istoria și peisajele românești. De asemenea, a avut numeroase întâlniri cu lideri politici și membri ai societății civile românești.

VEZI ȘI: Cum arată casele Regelui Charles din România. Cum a ales Viscri, Micloșoara și Valea Zălanului, locurile care-ți taie răsuflarea. Povestea drumului Regelui pe dealurile din Transilvania

Totodată, Charles a fost implicat în mai multe proiecte filantropice în România. În special, el a susținut proiecte de conservare a patrimoniului arhitectural și a mediului înconjurător, promovând dezvoltarea durabilă în zonele rurale românești. Prin intermediul fundației sale, Regele Charles a sprijinit diferite inițiative în România, cu accent pe dezvoltarea rurală, agricultura sustenabilă, conservarea tradițiilor și promovarea turismului.

El a achiziționat și renovat mai multe case tradiționale în sate din Transilvania, oferind sprijin pentru revitalizarea comunităților rurale și promovarea unui stil de viață sustenabil. Regele Charles are în țara noastră mai multe proprietăți - printre care o casă în Valea Zălanului. În 2006, el și-a cumpărat o casă tradițională săsească în satul Viscri din județul Brașov. Regele Charles Charles a vizitat România pentru prima dată în anul 1998 și de atunci s-a îndrăgostit de țara noastră, vorbind de mai multe ori despre peisajele mioritice de pe aceste meleaguri.

VEZI ȘI: Forbes: Cât valorează proprietăţile Regelui Charles al III-lea din România. Imperiul mobiliar al Majestăţii sale, valoare uriaşă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel