Regele Charles al III-lea va fi încoronat oficial în 2023. Află data evenimentului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Instagram The Royal Family
Foto: Instagram The Royal Family
Regele Charles al III-lea va fi încoronat oficial în 2023.

Este de așteptat ca Regele Carles al III-lea să fie încoronat pe 3 iunie 2023, în cadrul unei ceremonii la Westminster Abbey, au declarat oficialii britanici, scrie Bloomberg.

Vorbind sub condiția anonimatului înainte de un anunț public, oficialii guvernamentali au spus că planurile sunt făcute pentru acea sâmbătă, aproape de începutul verii, deși discuțiile despre care alte zile vor deveni sărbători oficiale încă continuă. Palatul Buckingham a refuzat să comenteze acest subiect.

Încoronarea Regele Carles al III-lea ar putea avea loc la aproape 70 de ani de la încoronarea mamei sale. Evenimentul va constitui piesa centrală a zilelor de sărbătoare pentru a marca începutul domniei monarhului. Charles a urcat pe tron ​​și a fost numit Rege luna trecută, după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a.

Până în iunie anul viitor, Regele va împlini 74 de ani, ceea ce îl va face cea mai în vârstă persoană care a fost încoronată din istoria Marii Britanii. S-a raportat încoronarea va fi o versiune mai mică și mai modestă a ceremoniilor anterioare, cu spațiu pentru reprezentanți ai diferitelor credințe și grupuri comunitare, în conformitate cu diversitatea Marii Britanii. Charles va fi încoronat alături de soția sa, Regina Consoartă, Camilla.

Încoronarea Reginei Elisabeta, eveniment cu peste 8.000 de invitați

Când Elisabeta a II-a a fost încoronată în 1953, peste 8.000 de oaspeți din 129 de națiuni au călătorit la Westminster Abbey din centrul Londrei. Restricțiile de siguranță prevăd că în zilele noastre biserica poate ține doar aproximativ 2.000 de oameni, oferind o bătaie de cap pentru planificatori.

Ministerul de Externe al Marii Britanii a petrecut zile întregi elaborând planul de locuri pentru înmormântarea Reginei, ținând cont de ierarhiile diplomatice și de protocol.

Ce se întâmplă în cadrul unei ceremonii de încoronare



Ceremonia de încoronare în sine este bogată în tradiție. Regele este așezat pe un tron ​​cunoscut sub numele de Scaunul lui Edward, ținând sceptrul și toiagul suveranului, pentru a reprezenta controlul său constituțional asupra națiunii, și orbul suveranului, pentru a reprezenta lumea creștină. După ce va fi uns cu ulei, binecuvântat și sfințit de către clerul înalt, Charles va avea coroana Sfântului Eduard așezată pe cap.

Coroana Sfântului Eduard, numită așa după ultimul rege anglo-saxon, Edward Mărturisitorul, este făcută din aur masiv și conține peste 400 de pietre prețioase, inclusiv rubine, granate și safire. Versiunea care va fi folosită anul viitor a fost făcută inițial pentru Charles al II-lea în 1661, are 30 de centimetri înălțime și 2,23 kilograme. De obicei este ținută sub pază în Turnul Londrei.

Regele Charles al III-a, absent de la un eveniment important. Care este motivul

Regele Charles al III-a nu va participa la summit-ul internaţional COP27 privind schimbările climatice care va avea loc în Egipt, în ciuda angajamentului suveranului în ceea ce priveşte problemele de mediu, informează Agerpres, citând DPA şi PA Media.

Potrivit The Sunday Times, prim-ministrul britanic Liz Truss a obiectat în legătură cu participarea regelui Charles la summit în timpul unei audienţe desfăşurate la Palatul Buckingham luna trecută.

Nici biroul de presă al premierului şi nici palatul nu au comentat asupra articolului de presă potrivit căruia Regele ar fi dorit să ţină un discurs adresat delegaţilor reuniţi în staţiunea Sharm el-Sheikh de la Marea Roşie.

O sursă guvernamentală a spus că este ridicolă sugestia potrivit căreia prim-ministrul dă ordine monarhului. Cu toate acestea, în mod tradiţional, toate vizitele oficiale peste graniţe ale membrilor Familiei Regale sunt efectuate în conformitate cu avizul guvernului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel