Regele Charles al III-a, absent de la un eveniment important. Care este motivul
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 02 oct 2022, 15:32
WhatsApp
Regele Charles al III-a, absent de la un eveniment important. Care este motivul / Foto: Facebook The Royal Family
Regele Charles al III-a, absent de la un eveniment important. Care este motivul / Foto: Facebook The Royal Family
Regele Charles al III-a al Marii Britanii va fi absent de la un eveniment important. Află în articol de ce nu poate merge.

Regele Charles al III-a nu va participa la summit-ul internaţional COP27 privind schimbările climatice care va avea loc luna viitoare în Egipt, în ciuda angajamentului suveranului în ceea ce priveşte problemele de mediu, informează Agerpres, citând DPA şi PA Media.

Potrivit The Sunday Times, prim-ministrul britanic Liz Truss a obiectat în legătură cu participarea regelui Charles la summit în timpul unei audienţe desfăşurate la Palatul Buckingham luna trecută.

Nici biroul de presă al premierului şi nici palatul nu au comentat asupra articolului de presă potrivit căruia Regele ar fi dorit să ţină un discurs adresat delegaţilor reuniţi în staţiunea Sharm el-Sheikh de la Marea Roşie.

O sursă guvernamentală a spus că este ridicolă sugestia potrivit căreia prim-ministrul dă ordine monarhului. Cu toate acestea, în mod tradiţional, toate vizitele oficiale peste graniţe ale membrilor Familiei Regale sunt efectuate în conformitate cu avizul guvernului.

Decizia, luată la recomandarea guvernului Marii BritaniiÎnaintea ascensiunii lui la tron, au existat speculaţii potrivit cărora, în calitate de Prinţ de Wales, Charles va merge în Egipt întrucât a participat şi la summitul COP26 din Glasgow, Scoţia, anul trecut. Se pare că, după ce a fost cerut avizul guvernului, s-a convenit că nu ar fi ocazia potrivită pentru prima vizită în străinătate a lui Charles în calitate de suveran.

The Sunday Times a citat o sursă regală importantă care a spus: Nu este un mister că Regele a fost invitat să meargă. A trebuit să se gândească foarte atent la paşii pe care îi are de urmat pentru primul său turneu în străinătate şi nu va participa la COP.

Potrivit sursei, decizia a fost luată la recomandarea guvernului şi în spiritul unei atenţii permanente a faptului că, în calitatea sa de Rege, acţionează la recomandarea guvernului.

Nu comentăm întâlnirile dintre prim-ministru şi Rege, a declarat o purtătoare de cuvânt a lui Truss.

Saci de scrisori au sosit la Palatul Buckingham, după moartea Reginei Elisabeta

Familia regală a primit saci plini cu corespondenţă de la persoane care au dorit să transmită condoleanţe membrilor casei regale britanice.

Pe 19 septembrie - ziua funeraliilor reginei Elisabeta a II-a - regele Charles al III-lea şi familia sa au fost fotografiaţi arătând emoţionaţi, iar zeci de mii persoane au umplut străzile din Londra şi Windsor pentru a asista la trecerea cortegiului funerar.

A doua zi după funeralii, cantitatea zilnică de corespondenţă a fost de 6.500 de scrisori - dintr-un total de peste 50.000 primite, a anunţat Palatul Buckingham. Fotografii realizate la Palatul Buckingham la începutul acestei săptămâni arată cum unele dintre miile de scrisori sunt deschise de membrii echipei palatului regal însărcinată cu corespondenţa.

Pe o carte poştală fusese scris mesajul "ne gândim la tine" deasupra unei coroane şi multe scrisori au fost adresate personal noului monarh "Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea". Palatul Buckingham a precizat că toate scrisorile sunt citite cu atenţie şi vor fi trimise răspunsuri, pe măsura ce mica echipă însărcinată cu corespondenţa procesează miile de mesaje trimise regelui, reginei consoarte şi altor membri ai familiei regale, relatează Agerpres. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?