Data publicării:

Regele Charles a III-a și tradiția familiei pe care nu a respectat-o. Ce a făcut diferit față de ceilalți monarhi

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Royal Family UK
Foto: Royal Family UK
Regele Charles nu a respectat o tradiție a familiei regale, în copilărie.

Regele Charles a încălcat o tradiție a familiei regale, în timp ce sora sa, prințesa Anne, nu a făcut-o. Potrivit Express.co.uk, suveranul a fost primul moștenitor al tronului care a mers la școală cu alți elevi când s-a înscris la școala pregătitoare Cheam din Hampshire în 1958, spre deosebire de copiii din familia regală a Marii Britanie dinaintea lui care au fost educați privat acasă.

În 1962, Charles a urmat exemplul tatălui său, prințul Phillip, și a mers la școala Gordonstoun din Moray, Scoția. Regalul a stat acolo timp de cinci ani și a locuit în Windmill Lodge, care este acum un internat pentru eleve. Charles nu s-ar fi simțit bine la școală, pe care mai târziu a caracterizat-o ca fiind “Colditz în fuste scoțiene”.

La un moment dat declarațiile s-au schimbat

 

Mai târziu, el a lăudat școala, afirmând că l-a învățat “multe despre mine și despre abilitățile și incapacitățile mele”. El a spus într-un interviu din 1975 că a fost “bucuros” că a mers la Gordonstoun și că “asprimea locului” a fost “mult exagerată”.

Regele a spus: “Gordonstoun mi-a dezvoltat voința și autocontrolul și m-a ajutat să mă disciplinez, dar cred că disciplina, nu în sensul de a-ți face baia în apă rece, ci de a da formă și ordine vieții tale.”

Dar când a devenit tatăl prinților William și Harry, Charles nu a respectat tradiția regală și i-a trimis pe băieți la prestigiosul colegiu Eton, o instituție de învățământ diferită față de cea pe care a urmat-o el. În schimb, sora sa, prințesa Anne, a procedat conform tradiției cu copiii săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel