Regatul Unit: Patru din zece alegători vor vota cu Partidul Conservator la 12 decembrie (sondaj)
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Sprijinul pentru Partidul Conservator, al premierului britanic Boris Johnson, a rămas neschimbat la 40% din intenţiile de vot în ultima săptămână, în timp ce Partidul Laburist urcă un punct procentual, până la 30%, relevă un sondaj de opinie realizat de Panelbase în perspectiva alegerilor anticipate din Regatul Unit, prevăzute pentru 12 decembrie, transmite vineri Reuters, scrie Agerpres.

Partidul Liberal-Democrat (pro-UE) este susţinut de 15% din electorat, cu un punct procentual mai mult faţă de săptămâna trecută, iar Partidul Brexit de 8%, în scădere cu un punct procentual faţă de 1 noiembrie.

Sondajul a fost realizat în perioada 6 - 8 noiembrie pe un eşantion reprezentativ de 1.046 cetăţeni cu drept de vot.

Regatul Unit a organizat alegeri în mai 2015 şi iunie 2017, iar în iunie 2016 a votat în proporţie de 52% pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Alegerile din 2017 s-au dovedit dezastruoase pentru Partidul Conservator, condus la acea vreme de fostul premier Theresa May, conservatorii pierzând majoritatea în parlament.

Decizia Theresei May de a convoca alegeri anticipate, în speranţa consolidării majorităţii sale, a lăsat guvernul de la Londra incapabil de a-şi asigura sprijinul parlamentar pentru acordul de Brexit negociat cu UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel