Regatul Țărilor de Jos va deschide ambasadă la Chișinău
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău anunță că Țările de Jos își vor deschide ambasadă în Republica Moldova.

Regatul Țărilor de Jos va avea proprie ambasadă în R.Moldova. Despre acest lucru a anunțat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, Nicu Popescu, după o discuție telefonică cu șeful diplomației olandeze, Wopke Hoekstra.

„Am discutat cu omologul meu olandez Wopke Hoekstra, care mi-a transmis vestea bună privind ridicarea nivelului misiunii diplomatice a Regatului Țării de Jos de la nivelul de oficiu la cel de ambasadă”, a scris Popescu.

Potrivit șefului MAEIE, această decizie semnificativă a autorităților de la Haga va spori contactele bilaterale, „în special pe dimensiunea de comerț și va fortifica parteneriatele sectoriale în parcursul nostru de integrare europeană”.

De menționat că la moment Regatul Țărilor de Jos are deschis la Chișinău doar oficiul Ambasadei. Acesta este subordonat misiunii diplomatice olandeze de la București, conform Deschide.

Bogdan Aurescu: Momentul oportun să acționăm în sprijinul Republicii Moldova este acum. Nu ne permitem să pierdem nicio clipă

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu găzduiește și co-prezidează vineri, 15 iulie 2022, la București, alături de ministrul afacerilor externe al Germaniei, Annalena Baerbock, și de ministrul de stat pentru dezvoltare, francofonie și parteneriate internaționale al Franței, Chrysoula Zacharopoulou, cea de-a doua ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova. 

Republica Moldova este reprezentată la acest eveniment de o importantă delegație ministerială, condusă de Marcel Spatari, ministrul muncii și protecției sociale al Republicii Moldova. 

„Excelențele Voastre,

Dragi colegi,

Bun venit la București, la această a doua Conferință ministerială a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, pe care sunt onorat să o găzduiesc.

Aș dori să îi mulțumesc ministrului federal de externe al Germaniei, doamna Annalena Baerbock și ministrului de stat al Franței, doamna Chrysoula Zacharopoulou, pentru disponibilitatea de a co-prezida acest eveniment. De asemenea, adresez mulțumiri ministrului muncii și protecției sociale, domnul Marcel Spătari, care conduce delegația Guvernului Republicii Moldova.

Permiteți-mi, totodată, să salut călduros participarea online a doamnei Maia Sandu Președintelui Republicii Moldova, și să îi adresez mulțumiri pentru acceptul de a adresa un discurs introductiv participanților Conferinței.

În același timp, vă exprim tuturor, oficialilor din jurul acestei mese și celor care intervin online, profunda gratitudine pentru participare, precum și delegaților care iau parte la întrunirile celor cinci Grupuri de lucru. Astăzi, în această perioadă plină de provocări, transmitem împreună un mesaj puternic de angajament ferm în sprijinul Republicii Moldova.“, a precizat Aurescu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel