Refugiați Germania. Criminalitatea, la cel mai ridicat nivel. Angela Merkel, aspru criticată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Rata criminalității a crescut în Germania cu aproximativ 10% în 2015 și 2016, arată un studiu citat de Reuters.  Peste 90% din acestea aparțin tinerilor refugiați, sosiți în țară. 

Migrația va fi o chestiune esențială în viitoarele discuții de coaliție între conservatorii cancelarului Angelei Merkel și social-democrații de centru-stânga (SPD). Sosirea a peste un milion de imigranți de la jumătatea anului 2015 a afectat ambele părți în alegerile din septembrie trecut.

Studiul coordonat de guvern arată un salt în crimele violente comise de imigranții bărbați cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani.

Christian Pfeiffer, expert în criminologie și unul dintre cercetătorii studiului, a declarat pentru radio Deutschlandfunk că au existat diferențe enorme între diferitele grupuri de refugiați în funcție de locul de proveniență și de cât de înalte erau șansele de a rămâne și de a obține statutul legal în Germania.

Solicitanții de azil care sunt considerați refugiați de război care au șanse relativ bune de ședere în Germania tind să evite mai mult problemele, conform studiului. 

Aproximativ 17% din infracțiunile violente din Saxonia Inferioară atribuite refugiaților, de exemplu, au fost suspectate de a fi comise de solicitanții de azil din Africa de Nord, care au reprezentat mai puțin de 1% din populația refugiaților înregistrați de stat. Solicitanții de azil din Africa de Nord au șanse relativ slabe de obținere a statutului legal în Germania.

"Situația este complet diferită pentru cei care află imediat ce ajung că sunt complet nedoriți aici. Nici o șansă de a lucra, de a rămâne aici ", a spus Pfeiffer.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel