Reforma pensiilor, problemă cu banii din PNRR. Klaus Iohannis: Scopul nu e să luăm bani de la unii şi să dăm la alţii. Ci să avem un sistem sustenabil
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Preşedintele Klaus Iohannis le cere liderilor coaliţiei o reformă a pensiilor care să ducă la un sistem sustenabil. 

Reforma pensiilor speciale este unul dintre jaloanele din PNRR. Comisia Europeană a transmis deja că proiectul aflat în Parlament nu îndeplineşte condiţiile şi dorinţele CE. Acum, de la Bucureşti se avansează posibilitatea renunţării la unele reforme, cum ar fi şi cea a pensiilor speciale, chiar şi cu riscul pierderii unor bani din PNRR. 

"Trebuie să vedem fondul problemei. Sistemul de pensii trebuie să fie sustenabil. Asta înseamnă că pensionarii trebuie să îşi primească drepturile pentru o viaţă muncită, dar trebuie să avem grijă ca şi peste 10-20-30 de ani pensionarii să îşi primească pensia. Asta înseamnă ca sistemul să fie sustenabil. Ăsta este scopul reformei sistemului. 

Reforma nu se realizează pentru a lua bani de la unii sau pentru a-i da la alţii. Ci pentru a face un sistem corect, sustenabil. Exact ăsta trebuie să fie proiectul pe care mă aştept să îl înainteze ministerul de resort, Guvernul. Nu cred că e cazul să dau eu sugestii de la Bruxelles celor care administrează aceste lucruri. 

Dar ăsta e fondul discuţiei. Pensionarii au dreptul la pensia lor, o pensie din care pot trăi, care se calculează echitabil pentru toată lumea, şi care este sustenabilă pe termen lung", a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

CITEŞTE ŞI  - PNRR și reforma pensiilor speciale. Radu Popa (PSD): România nu își permite să piardă bani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel