Reforma pensiilor din PNRR nu ar fi negociabilă. ”Pierdem toți banii”. Sabina Iosub: Am obosit să mă uit la politicienii români care dau vina pe Bruxelles
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto captură Antena 3
foto captură Antena 3
Tranșa a patra din PNRR este condiționată de reforma pensiilor după cum a recunoscut chiar ministrul Muncii. Jurnalista Sabina Iosub atrage atenția că pierdem tot, dar și că reforma pensiilor, introdusă chiar de România în PNRR, nu este negociabilă.

”Eu, cunoscând procedurile europene, am obosit să mă uit la politicienii români care dau vina pe Bruxelles. Tot ce este nasol vine de la Bruxelles, tot ce este modificare, în sensul tăierilor din România, vine de la Bruxelles. Mare atenție, gândiți-vă așa: În fața UE, a venit țara numită România și a scris ”dom`ne, noi o să facem o super reformă în zona pensiilor, numai să ne dați banii ăștia”. ”Dom`ne, sigur în zona pensiilor, că nu există nicăieri în altă țară o reformă a pensiilor”. ”Da, dom`ne, scriem aici, negru pe alb!”. Și suntem singura țară care a introdus așa ceva în PNRR. Atenție, odată introdusă povestea asta, nu mai este negociabilă, noi ne-am dus, noi am cerut. Nu a fost niciodată nimic de negociat! Subliniez că dacă nu facem aceste reforme la care noi ne-am angajat, pierdem toți banii, nu doar banii aferenți pensiilor, ci 29,2 miliarde!” a subliniat jurnalista Sabina Iosub, la Antena 3. 

Tranșa patru din PNRR, condiționată de creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani

Ministrul Muncii, Marius Budăi, califică drept ”halucinant” ceea ce găsește în PNRR pe segmentul pensiilor, un aspect fiind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani, măsură introdusă de România în proiect și care condiționează alocarea de bani europeni. 

”Mi-am pus mie însumi de foarte multe ori întrebarea: Au trimis la Bruxelles lucruri aberante fără să știe ce trimit? Sau au trimis cu bună-credință, urându-i pe cetățenii români? Nu găsesc alte explicații, mi se pare halucinant. Noi nu trăim nici în Germania, nici în Franța, nici în Spania, speranța noastră de viață nu este aproape de speranța de viață a cetățenilor din Vest. S-a pus carul înaintea boilor. Eu vă spun foarte clar, sub nicio formă nu putem accepta asemenea cerere” a spus Marius Budăi, la Antena 3. 

Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel