Reforma pensiilor, din PNRR, ”mare greșeală asumată de România”. Ioana Constantin: A scris dl. Ghinea, cu mânuțele lui
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Reforma pensiilor, din PNRR, ”mare greșeală asumată de România”.  Ioana Constantin: A semnat dl. Ghinea, cu mânuța lui / Foto: Pixabay
Reforma pensiilor, din PNRR, ”mare greșeală asumată de România”. Ioana Constantin: A semnat dl. Ghinea, cu mânuța lui / Foto: Pixabay
Ioana Constantin, politician PMP, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre reforma pensiilor din PNRR.

Ioana Constantin, politician PMP, susține că reforma pensiilor asumată de România prin PNR va fi greu de implementat în țara noastră din mai multe motive.

"PNRR-ul poate face multe lucruri, și bune, și rele. De exemplu, pe reforma pensiilor eu cred că România va avea o problemă extraordinar de mare să implementeze ce a scris domnul Ghinea cu mânuțele lui pe PNRR-ul ăla și noi încă nu știm tot, că sunt niște clauze pe care noi românii încă nu le-am aflat. Interesant e că a scris domnul Ghinea, dar o să deconteze PNL-ul cu PSD-ul, dar așa e în politică. (...) Asta cu reforma pensiilor este o mare greșeală asumată de România. Ei vorbesc foarte mult despre nu știu ce experți care vin ei să recalculeze pensiile în România. Nu, asta este o povestioară despre acești experți. Problema cu reforma pensiilor este că sistemul nostru, așa cum este el construit, numărul de muncitori activi în România care plătesc la bugetul de stat și numărul de pensionari nu poate să fie adusă la același nivel de interpretare cu ce e în Germania sau Franța. Deci, pe de o parte, se crește vârsta de pensionare prin PNRR, pe de altă parte....", a declarat Ioana Constantin.

Ioana Constantin: Au murit 60.000 de bătrâni anul trecut

"Dar asta se întâmplă în toată Europa, doamna Constantin.", a intervenit Bogdan Chirieac.

"Da, de acord, dar noi nu avem aceeași calitate a vieții. La noi mor oamenii ăștia. Uitați-vă, au murit 60.000 de bătrâni anul trecut. Păi de ce au murit? Nu au murit de COVID. Au murit din cauza calității vieții foarte scăzute. Nu mai au bani să își cumpere medicamente, nu mai au bani să  își plătească utilități, nu au bani să își ia alimente, nu au bani să meargă la spital pentru că toate spitalele sunt COVID acum și dacă ai treabă să te duci la un tratament oncologic sau să faci o dializă, nu poți să intri, mai ales dacă ești bătrân, nu știi ce să faci și nu ai bani. România și-a asumat niște chestiuni pe zona aceasta, și nu doar pe zona creșterii pensiilor, inclusiv pe cum este construit sistemul de pensii pentru că noi vorbim despre contributivitate, deși nu este în sistemul nostru de pensii așa, mai avem și pensii speciale, indemnizații, dar România nu poate fi comparată la nivelul sistemului de pensii cu Germania, Franța, alte state europene. Nu înțeleg ce am căuta noi acolo.", a mai spus Ioana Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel