Reformă în MAI. Christian Ciocan: Este necesară o dată pentru totdeauna!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Comisarul șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România 'Alexandru Ioan Cuza', transmite un mesaj tranșant despre reforma MAI.

'Astăzi, la nivelul MAI, a avut loc ședința de lucru dintre secretarul de stat pe teme de dialog social și reprezentanții SNPPC, unul dintre sindicatele reprezentative ale Poliției. Mâine, FSDPR va lua parte, în cadrul acestor grupuri de lucru, organizate de la venirea dl-ui ministru Lucian Bode, pentru întâlniri săptămânale cu sindicatele cu scopul de a colecta problemele, a le analiza, precum și găsirea de soluții punctuale din partea Ministerului.', a spus Ciocan.

'Printre temele discutate astăzi cu SNPPC, amintesc un subiect de maximă actualitate și importanță. Este vorba despre reforma MAI! Reprezentanții SNPPC, alte sindicate și, mai ales, Federația pe care o reprezint solicită ca reforma începută acum 10-15 ani să fie pusă în aplicare!  Actualul ministru de Interne, Lucian Bode, nu face altceva decât să gestioneze deficiențe acumulate în timp, nerezolvate nici de la nivel de decizie a MAI de 10-15 ani și nici la nivel de sindicate. Prin urmare, FSDPR se prezintă joi, 6 mai 2021, la ședința de lucru de la MAI cu tema amintită mai sus, ca principală problemă discutată și astăzi.', a declarat Ciocan.

'Am spus mereu că reforma trebuie să respecte niște principii, în acord cu Constituția României și cu legile țării. Reforma MAI va constitui fundamentul pentru o nouă față a Ministerului și a Poliției, cu scopul de a oferi un serviciu de calitate cetățeanului român, cu atât mai mult că astăzi suntem țară membră a Uniunii Europene și avem sisteme de cooperare europene, internaționale, prin atașații MAI și prin echipe mixte. Mai mult, participăm la misiuni internaționale în zone de conflict și în zone de menținere a păcii. Este necesară o dată pentru totdeauna această reformă și ne asumăm ca lucrurile pe care noi le spunem să fie în acord cu modernul, cu actualitatea. Altfel, se va ajunge ca orice alt ministru care va veni în perioadele următoare de alegeri normale în orice stat, să gestioneze probleme și deficiențe care se vor accentua.', a explicat Ciocan.

'Principiile pe care FSDPR le susține se bazează strict pe chestiuni obiective, precum experiența lucrătorilor care trebuie analizate și valorificate în zonele în care sunt identificați. În aceste condiții coroborăm și subiectul dezbaterii privind Academia de Poliție la care vom participa. Vrem ca lucrurile să meargă de la origine și până la finalizare în același ritm. Experiența noastră acumulată în acești ani, ca Federație, nu propune ca soluțiile pe care dorim să le implementăm să fie statice, ci într-o dinamică permanentă. Să nu mai ajungem să facem reforme o dată la 10-15 ani.', a zis Ciocan.

'Mai mult, îmi propun să particip personal, activ, la asanarea legislativă deoarece legislația românească beneficiază de acte normative care vin și din secolul trecut, care au fost amendate, republicate șamd. Dacă deschizi o lege, o vezi colorată cu pasaje cu roșu, cu galben, cu verde. Ei bine, trebuie să avem legi foarte clare, în acord cu Constituția. Să nu mai existe excepții de neconstituționalitate dovedite după ce legea a funcționat ani de zile și a produs efecte juridice. În concluzie, vorbim despre baza legală, resursa umană și proiectul managerial la care Federația se obligă să participe în mod activ pentru ca România să aibă parte de performanță!', a concluzionat Christian Ciocan, pentru DC News.

VEZI ȘI  Proiect de Hotărâre privind Academia de Poliție. Christian Ciocan: Solicităm MAI o dezbatere publică!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel