Reforma administrativă. Marcel Ciolacu: Nu o mai poate opri nimeni. De la ministere coboară la agenții
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre reforma administrativă.

Premierul Marcel Ciolacu, a vorbit, luni seara, despre reforma administrativă, explicând cum va fi făcută aceasta, dar și în ce stadiu se află acum.

"Reforma administrativă va fi dusă la capăt. Nu e vorba că vom tăia, se va aşeza, în sfârşit, pe alte baze, sistemul public. E o reformă aşteptată 30 de ani, nu poate să o facă Ciolacu în 6 luni. Am creat cadru legal, am început minister cu minister, o să începem agenţie cu agenţie, companie cu companie. E un lucru de durată, măcar un an de zile", a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.

"V-ați asumat o reformă a statului în care, secretari de stat, consilieri și tot felul, să plece din aparatul de stat pentru că nu sunt nici suficienți, se cheltuie și bani prea mulți. Au plecat sau nu?" l-a întrebat ulterior Mihai Gâdea.

Marcel Ciolacu: Vor fi centre de avizare unice în fiecare minister

"Au plecat foarte mulți, au plecat aproape 30%, dar urmează, stați că suntem la început, în care vine fiecare minister, se taie și din secretari... Cred că până acum sunt vreo mie de șefi de servicii care nu mai sunt șefi de servicii, cu anularea acelor posturi vacante", a spus Marcel Ciolacu.

"E mai eficient acum?", a întrebat Mihai Gâdea.

"Devine, pentru că încep cu sistemul de avizare care va fi un birou... în Ministerul Mediului te duceai la 7 uși să îți iei avizele, înnebunești, ori ești om de afaceri, ori ești autoritate publică, înnebunești să stai la fiecare ușă să aștepți avizele. Îți dă unul, aștepți 30 de zile, îți dă celălalt, 30 de zile. Vor fi centre de avizare unice în fiecare minister. Fiecare minister își face propria reorganizare, care pe urmă coboară mai mult, de la ministere coboară la agenții, de la agenții la companii. E un demers care necesită timp, dar nu o mai poate opri nimeni, deja legislația e dată, deja am făcut pasul cel mai important", a mai spus Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel