Data publicării:

Refluxul acidului gastric, o boală comună. Ce este și cum se tratează

Autor: Andreea Burnar | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
sursa foto:acasa.ro
sursa foto:acasa.ro

Refluxul de acid gastric, pe lângă faptul că e dureros, îți poate pune viața în pericol.

Imaginaţi-vă câtă durere vă poate provoca un simplu reflux de acid din gât sau gură, încât să ajungeți să nu mai puteți comunica. Ba mai mult, ultimele studii realizate arată că un reflux constant poate face să se dezvolte cancerul.

Acidul reflux, sau refluxul de acid gastric în esofag, este un simptom al bolii de relux gastroesofagian. Este una dintre cele mai comune boli care afectează oamenii, fiind mai mult decât o indigestie. Este o pandemie.

Unii oameni consideră că au o gândire logică atunci când susțin că simptomul vine de la o problemă legată de consumul de alimente, adică stomacul se umple de o mulțime de „lucruri greșite”. Dar specialiştii spun că e complet falsă. Alte explicaţii includ probleme cu esofagul interior sau cu compoziţia de acizi în stomac.

Noua teorie a lui Nick O’Connor pleacă de la afirmaţia că există un suspect H. Pylori care trăieşte în stomac. Este o bacterie, care potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, este cauzatoare de cancer. Acesta crează un mediu ostil în interiorul intestinului, care duce la reacţia de reflux acid.

Oamenii care se confruntă cu un simptom legat de: arsuri la stomac, regurgitare de acid gastric, tuse, picurare postnasal, dificultați la înghițire și chiar eroziune excesivă a smalțului dinților, trebuie să urmeze câteva sugestii pentru a trata refluxul acid.

CITEȘTE ȘI:

Suplimente alimentare cu multivitamine, RISC CRESCUT de a dezvolta diferite forme de cancer - STUDIU


Iată câteva:

I. Schimbă-ți stilul de viaţă!

Elimină alimentele care ai observat că îţi declanşează acid gastric, de exemplu: ciocolata, mâncarea picantă, usturoi sau ceapă, alimente prăjite sau arse, alimente acide: roşii sau citrice, mentă.

Mănâncă mai puţin şi ai mese mai frecvente, astfel sistemul digestiv va funcţiona mai eficient.

După servirea cinei, așteaptă cel puțin 3 ore până la culcare.

Scapă de greutatea în plus, ea este cea care pune presiune pe esofag, provocând acidul să se ridice din nou în sus. Dieta şi exerciţiile fizice te pot ajuta.

Evită alcoolul şi băuturile cofeinizate, mai ales înainte de culcare.

Renunță la fumat. Fumatul interferează cu digestia și poate deteriora mucoasa esofagului. Dacă nu poți renunța, este bine să le reduci cât mai mult posibil.

Poartă haine largi și confortabile. Bretelele strânse comprimă organele interne și se poate bloca digestia. Poartă pantaloni și fuste cu bretea elastică. La birou, nu e bine să te îmbraci cu haine care au fermoar și țesături grele.

Ridică capul patului, astefel capul să stea mai sus decât picioarele. Nu este la fel de efecientă doar ridicarea capului cu perne.

CITEȘTE ȘI:

Grupe de sânge şi apariţia unor boli. Care este legătura dintre cele două?



II. Consultă un medic!

Trebuie să consulți un specilist dacă ai arsuri la stomac sau dacă o indigestie se repetă mai mult de 2 săptămâni.

Încercă medicamente( H2), cum ar fi: ranitidina (Zantac), cimetidină (Tagamet) și famotidina (Pepcid). Ia H2 înainte de a mânca, pentru a preveni simptomele unui reflux de acid, sau după masă pentru a trata arsurile la stomac.
Ia omeprazol (Prilosec, Nexium). Este bun pentru prevenirea producerii de acid gastric. Luând-ul timp de până la 2 săptămâni poate nu numai să amelioreze simptomele ci și să repare daunele suferite de mucoasa esofagienă. Unele sunt disponibile fără rețetă, altele necistă una.

Încercă acasă remedii naturale: bea o lingură de bicarbonat de sodiu amestecat cu apă; mănâncă migdale crude, ele pot echilibra pH-ul; bea câteva lingurițe de oțet de mere în fiecare zi, acesta ajută sistemul digestiv; bea ceai de musetel sau suc de aloe vera.

Folosește plante care reduc secreția de acid gastric și elimină infecțiile: lemn dulce, Asparagus, Santalum album, Cyperus rotundus, Rubia Cordifolia și Ficus .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel