Reflexul care l-a salvat pe un şofer. "L-a simţit pe cel care i-a tăiat faţa"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Există şi şoferi care conduc preventiv în România, iar acest lucru a fost demonstrat la DC Conducem. 

Am prezentat un clip video din trafic de la ceea ce putea fi un accident. Un şofer care mergea în linie dreaptă, pe drum cu prioritate, a avut un reflex preventiv care l-a salvat, după ce din dreapta lui a venit o maşină care a tăiat toate cele trei benzi şi a virat la stânga. 

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, l-a caracterizat în câteva cuvinte pe conducătorul auto care a greşit în această situaţie. 

"Vorbim de o atitudine de nebăgare în seamă. Acest şofer nu s-a mai uitat, a trecut, a făcut la stânga, nu a mai ţinut cont că vin două maşini. Este o atitudine şofer neatent, inconştient, un amestec. În general, genul ăsta de şofer este un bătrânel care consideră că se poate duce, că atunci când a luat el permisul nu prea aveau de unde să vină maşini în intersecţie. Asta dacă nu e băut sau drogat. Cel puţin, asta e atitudinea", a punctat Titi Aur. 

Şoferul care mergea în linie dreaptă, de apreciat. "A simţit"

Titi Aur a lăudat atitudinea preventivă a celui care mergea pe drumul cu prioritate în această situaţie, dar spune că astfel de momente în trafic sunt cele care duc la creşterea costurilor pe asigurare. 

"Celălalt şofer a frânat, l-a simţit pe cel care i-a tăiat faţa. E de apreciat. Nu ar fi fost un accident grav, dar s-ar fi lovit cele două maşini. Dacă ne uităm un pic, de când a apărut în dreapta lui acel şofer, a frânat preventiv. 

Acestea sunt întâmplări din trafic care, de fapt, sunt nişte near-miss, care spun multe despre felul în care se circulă. Unele dintre aceste întâmplări se transformă şi în accidente. Şi ajungem la povestea cu asigurările, că avem RCA mari. De ce? Că avem astfel de atitudini, avem multe pagube, şi pagube multe înseamnă asigurări mari", a declarat Titi Aur la DC Conducem. 

Momentul video poate fi văzut de la minutul 24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel