Reflexoterapie, punctul „Zu San Li” care tratează 100 de boli
Masarea unor puncte specifice este una dintre cele mai vechi metode de tratament orientale cunoscute, fiind folosită de mii de ani.
O legendă japoneză spune că, odată, trăia un om fericit care a primit cunostințe de neprețuit de la tatăl său, și anume cunoașterea punctului longevității sau punctului celor 100 de boli.
În urma sfatului primit în dar de la tatăl său, fiul și-a masat acest punct în fiecare zi și a trăit să vadă nșterea li moartea mai multor împărați.
Însă, dacă aceasta este legenda, adevărul este că experții în reflexoterapie se folosesec de acest cunoștințe în tratamentele pe care le aplică pacienților.
În ansamblu, corpul uman are 365 de puncte și 12 meridiane principale, același număr cu cel al zilelor și cu cel al lunilor dintr-un an. Efectul acestor masaje speciale se bazează pe teoria canalelor și meridianelor care se află într-o foarte strânsă legatură cu anumite organe ale organismului uman.
În medicina tradițională chineză, corpul este văzut ca fiind un sistem energetic și, prin urmare, acest masaj poate afecta într-un mod pozitiv fluxul de energie și activitatea funcțională a organelor.
Activarea punctului Zu San Li produce un efect de întinerire și de vindecare, întârziind procesul de îmbătrânire. În China, acest punct este cunoscut sub numele de “Punctul Longevității”, iar în Japonia sub numele de “Punctul celor 100 de boli”.
Unde este localizat punctul magic Zu San Li?
Punctul Longevitătii este localizat sub rotula genunchiului. Pentru a-l găsi, acoperă-ți genunchiul cu palma corespunzătoare genunchiului pe care-l acoperi (ex. genunchiul drept – palma dreaptă). Punctul este situat între sfârșitul degetului mic și degetul inelar, sub forma unei adâncituri între oase. Acesta este punctul magic Zu San Li.
de ce japonezii îl numesc “Punctul celor 100 de boli”?
Acest punct:
• controlează activitatea organelor care se află în jumatatea inferioară a corpului;
• controlează activitatea măduvei spinării în părțile responsabile de funcționarea tractului gastrointestinal, organelor genitale, rinichilor și glandelor suprarenale;
Prin masarea punctului “celor 100 de boli” poți crește activitatea glandelor suprarenale, fiind cele care secretă adrenalina, hidrocortizon și alți hormoni foarte importanți în sânge.
Glandele suprarenale îndeplinesc următoarele funcții la nivelul întregului organism:
• Normalizează tensiunea arterială;
• Normalizeaza glucoza, insulina;
• Elimină procesele inflamatorii de la nivelul întregului organism;
• Reglează activitatea sistemului imunitar;
• Îmbunătățesc digestia;
• Vindecă boli ale tractului gastrointestinal;
• Tratează efectele unui accident vascular cerebral;
Se recomandă masarea acestui punct dimineața, înainte de prânz, de noua ori într-o mișcare circulară, în sensul acelor de ceasornic, pentru fiecare picior. Masajul, împreună cu pregătirea, trebuie să dureze în jur de 10 minute.
Înainte de a începe masajul, ar trebui sa te afli într-o poziție confortabilă, relaxat. Poți masa punctul Zu San Li în fiecare zi, dar cel mai bun efect se obține în timpul cu Luna Nouă.
Citește și: Cauzele apariției bolii care UCIDE 60% din români
Opt zile de la începerea perioadei de Luna Nouă masează acest punct:
• dimineața, alternativ pe fiecare picior în sensul acelor de ceasornic. Aceasta este cea mai bună perioadă pentru a-ți consolida imunitatea, pentru a îmbunătăți activitatea organelor și pentru a încetini procesul de îmbătrânire.
• înainte de masa de prânz, alternativ pe fiecare picior, în sensul acelor de ceasornic cu scopul de a-ți îmbunătăți tonusul general, memoria, activitatea sistemului cardiovascular și activitatea sistemului digestiv.
• după masa de prânz, simultan pe ambele picioare, în sensul acelor de ceasornic cu scopul de a elimina stresul, nervozitatea, iritabilitatea, durerile de cap și pentru a scăpa de tulburările de somn.
• Seara (nu târziu), alternativ pe fiecare picior, în sensul invers al acelor de ceasornic, cu scopul de a-ți stimula metabolismul și de a sprijini eliminarea kilogramelor în plus și a țesutului adipos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News