Referendumul de revizuire a Constituției, la jumătatea lui octombrie
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Crin Antonescu   a declarat, că referendumul pentru revizuirea Constituției va avea loc la jumătatea lunii octombrie, pentru a beneficia de o prezență ridicată la scrutin.

”Noi am dori să închidem tot acest proces de revizuire a Constiției în cursul acestui an. Asta înseamnă, luând puțin calendarul invers, că ar trebui să avem referendumul care încheie acest proces undeva cel mai târziu în a doua jumătate a lunii octombrie. Ne dorim ca referendumul pentru revizuirea Constituției să participle cât mai mulți cetățeni. Asta ar însemna că ar fi foarte bine dacă la finalul sesiunii parlamentare, la finalul lunii viitoare am avea forma de revizuire adoptat în prima Cameră, adică în Senat”, a declarat Crin Antonescu.

 El a explicat că se preferă această dată pentru că ulterior vremea nu va favoriza prezența la vot, iar pentru revizuirea Constituției este nevoie de o prezență cât mai mare.

 Crin Antonescu a precizat că senatorii care fac parte din Comisia de Revizuire a Constituției vor fi degrevați de participarea la celelalte Comisii din care fac parte, asta pentru a finaliza dezbaterile până la jumătatea lunii iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel