Data actualizării:
Data publicării:

Referendum Parcul IOR. Precizările viceprimarului Stelian Bujduveanu

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Referendum Parcul IOR. Precizările viceprimarului Stelian Bujduveanu
Referendum Parcul IOR. Precizările viceprimarului Stelian Bujduveanu
Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, a explicat cum se poate rezolva problema cu Parcul IOR.

"Dacă vrem ca IOR-ul să fie parc, bucata aceea, hai să-l expropiem, să facem referendum, să vedem ce spun oamenii și dacă asta e voința poporului, politicienii trebuie să țină cont de ea.

Nu comentez o decizie a instanței, cred că acum trebuie să ne gândim cum să rezolvăm o problemă. Dacă din patru în patru ani vin alții, la ce s-a întâmplat în trecut și nu găsesc o soluție pentru prezent și viitor, nu ne vom face bine ca oraș. Problema nu e de azi, e de peste 20 de ani acolo. Nu e prima dată, Parcul Verde a fost cumpărat de Primăria Capitalei, au mai fost parcuri cumpărate.

Ca să schimbi un regulament de urbanism trebuie să-i faci PUG, să modifici PUG-ul Bucureștiului, PUG-ul e în lucru. La momentul în care s-a făcut PUZ Sector 3, acela care ulterior a fost deființat în instanță, pe prima planșă de reglementare s-a pus spațiul verde în acea zonă, așa s-a votat. Ulterior, proprietarul/beneficiarul a dat în judecată pentru că a considerat că este lezat în drepturile lui, că pe vechiul regulament, pe PUG București care astăzi e în vigoare, este CB3 construibil. În instanță a câștigat și apoi Consiliu a fost obligat să modifice regulamentul local de urbanism în PUZ Sector 3 care atunci era în vigoare și să-l transpună ca PUG.

Acum, cu anularea PUZ Sector 3 ne-am întors tot la planul clasic general, tot la CB3 construibil, dar în baza unui PUZ. Eu nu pun pe justiție, eu pun pe indolența administrației publice din ultimii 20 de ani de a trata o problemă. Soluții există, dar trebuie ca cineva să-și asume", a spus Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei.

În urmă cu câteva zile, Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță a vorbit într-o conferință de situația parcului IOR.

"Acea bucată de parc IOR, repet, bucată de parc IOR care în mod eronat a fost retrocedat și nu doar eronat, ci în mod ilegal. Avem nevoie în acest demers de implicarea multor oameni. Înainte de orice sper să reușim să-l convingem pe Primarul General de necesitatea acelui demers de a ataca în instanță inclusiv Primăria Generală, acel titlu de punere în posesie. Cred că Primarului General i-a stat ceasul. Acum mai bine de jumătate de an s-a angajat public că în 6 săptămâni va analiza și va da o rezoluție și va începe un demers. De ce zic că i-a stat ceasul? Că sunt mai bine de 6 luni de atunci, să-și schimbe bateria, habar n-am. Poate îl ajutăm noi, îi ducem un calendar și îi calculăm noi cât înseamnă 6 săptămâni că au trecut de mult de tot. Îl mai ajut cu ceva, să nu mai stea să analizeze atât, că îi dăm o decizie de instanță care evident nu a rămas definitivă ca a fost atacată tot de Primăria Generală, care spune așa: Constată nulitatea absolută", și acolo dă toate argumentele de ce este nul acel document de punere în posesie", a explicat Robert Negoiță.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel