Referendum la Pungeşti, Vaslui, pentru demiterea primarului
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Pungești în timpul protestelor
Pungești în timpul protestelor
Cetăţenii din Pungeşti participă, duminică, la un referendum pentru demiterea primarului Mircia Vlasă. 

Instituţia Prefectului Vaslui a fost obligată, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Braşov, să organizeze referendum pentru demiterea primarului din Pungeşti, după ce, în 2013, mai mulţi localnici au solicitat acest lucru, nemulţumiţi că edilul a concesionat firmei Chevron terenul unde ar fi urmat să înceapă explorarea gazelor de şist, iar cererea lor a fost respinsă de prefectură.

'Au fost asigurate condiţii pentru buna desfăşurare a referendumului şi sperăm ca procesul de vot să se deruleze fără probleme. Am luat legătura de dimineaţă cu reprezentanţii Biroului electoral de circumscripţie şi totul se desfăşoară fără probleme', a declarat, pentru Agerpres, prefectul judeţului Vaslui, Daniel Olteanu.

[citeste si]

Potrivit datelor furnizate de Instituţia Prefectului Vaslui, la nivelul comunei Pungeşti au fost organizate şapte secţii de votare, iar pe listele permanente au fost înscrişi aproximativ 2.500 de cetăţeni. Referendumul de la Pungeşti este primul organizat în judeţul Vaslui pentru demiterea unui primar. Mircia Vlasă a candidat în anul 2012 pe listele USL din partea PSD şi urmează să fie candidatul formaţiunii social-democrate la alegerile locale de anul acesta, pentru funcţia de primar al comunei Pungeşti, în cazul în care nu va fi demis în urma referendumului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel