Referendum justiție. Tăriceanu: Iohannis fură startul la prezidențiale
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Tăriceanu
Tăriceanu
Liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat sâmbătă că preşedintele Klaus Iohannis foloseşte referendumul pentru ''a fura startul'' în cursa pentru alegerile prezidenţiale. 

"Referendumul este folosit ca un instrument pe care preşedintele doreşte să îl folosească pentru a intra în competiţia politică. Să fure startul, cum se spune, pentru alegerile prezidenţiale de la toamnă", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi. 

El şi-a motivat absenţa de la consultările cu şeful statului pe tema situaţiei din Justiţie prin faptul că există între ei diferenţe de abordare şi de principii, făcând referire la procurorul general Augustin Lazăr. 

Iohannis „îl ține pe Lazăr în brațe”

"E un lucru esenţial, ne lovim de diferenţe de abordare şi de principii pe care le susţinem. Preşedintele susţine că e anticomunist. E foarte bine. Dar îl ţine pe Lazăr în braţe. Augustin Lazăr, care este unealta regimului comunist care a reprimat orice voce împotriva regimului de dinainte de anii '90. Aici e o contradicţie majoră. I-am cerut preşedintelui, dacă vorbim de Justiţie şi nu vrem să avem un discurs oficial şi alte intenţii pe sub masă, să îl demită pe Lazăr sau să-l revoce. E cam acelaşi lucru. Dacă vrea să fie credibil în acest demers. Părerea mea este că nu este un demers credibil atâta vreme cât îl ţine în continuare pe Lazăr şi nu vrea să discute nimic despre abuzurile şi excesele care s-au făcut în Justiţia ultimilor zece ani, de perioada de funcţionare, de înflorire a statului paralel condus de Băsescu, cu uneltele lui: Coldea, Kovesi, cu Maior şi aşa mai departe. (...) Acestea sunt motivele pentru care nu am dorit să mergem la această discuţie absolut formală, pentru a arunca praf în ochii lumii. Prefer să mergem să discutăm cu oamenii, să ascultăm care sunt problemele cu care se confruntă diferite părţi ale ţării", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu. 

Totodată, el a arătat că va merge la referendumul din 26 mai dacă preşedintele va pune şi o întrebare legată de cei care au comis grave abuzuri în Justiţie şi excese prin încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale. 

"Dacă la referendum preşedintele va pune şi o întrebare de genul 'Sunteţi de acord ca aceia care au comis grave abuzuri în Justiţie şi excese prin încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale să suporte rigorile legii?', o să merg", a adăugat Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel