Referendum familie. Corlățean spune de ce este important să mergem la vot
Autor: Bogdan Cotigă | Publicat pe: 06 oct 2018, 17:31
WhatsApp
Titus Corlăţean - preşedinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegerea judecătorilor la CEDO
Senatorul PSD Titus Corlățean nu a vrut să comenteze votul său deja exprimat la referendum, dar a transmis, prin intermediul DC News, un mesaj pentru români.

Titus Corlățean îi avertizează pe români că dacă nu vor merge la vot este foarte posibil ca altcineva să ia decizia pentru ei. "Am votat potrivit conștiinței mele. Votul nu se comentează public. În primul rând, astăzi am votat împreună cu toată familia pentru viitorul României și al copiilor noștri, am votat pentru valorile moral creștine care definesc identitatea noastră românească și îmi permit să invit toți cetățenii să voteze potrivit opțiunii lor, conștiinței lor astfel încât ei să ia decizia și să nu fie cazul ca alții să ia decizia pentru ei", a spus senatorul pentru DC News. 

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum este "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu". Sunt aşteptaţi să voteze aproape 19 milioane de cetăţeni români, peste 672.000 dintre aceştia fiind în străinătate. Referendumul este validat dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută dintre cei care participă votează "Da". În timp ce autorităţile dau asigurări că referendumul se va desfăşura în bune condiţii şi conform legii, organizaţiile civice atrag atenţia că referendumul ar putea fi fraudat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro