Referendum familie. BOR, reacție: Nu are ca finalitate redefinirea
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
BOR a exprimat punctul de vedere cu privire la referendumul pentru redefinirea familiei. 

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat al B1 TV, că referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție este de fapt un exercițiu al limpezirii noțiunii de căsătorie.

"Specific cu maximă sinceritate și obiectivitate: acest referendum nu are ca finalitate redefinirea familiei, cum în mod tendențios și manipulatoriu e titrat adesea, ci limpezirea noțiunii de căsătorie, căsătoria fiind o instituție civilă într-un stat. Nu vorbim de cununie religioasă, deci nu se poate vorbi de o conotație religioasă a acestui referendum. Vorbim de limpezirea noțiunii de căsătorie ca instituție venerabilă și absolut validă, care a fost mereu destinată uniunii dintre un bărbat și o femeie în fața legiuitorului, în fața statului", a declarat Bănescu, pentru B1 TV.

Nu poate fi politizată

”Tema referendumului, care e căsătoria, nu poate fi politizată. Cei care încearcă s-o politizeze sunt perfect criticabili și se situează într-o poziție total dezavantajoasă moral pentru ei. Nu putem politiza o temă care include căsătoria. Căsătoria nu are culoare politică, iar cei care au organizat referendumul sunt inevitabil, totuși, oameni politici. Orice partid aflat la putere ar fi avut datoria absolută față de milioanele de cetățeni să organizeze referendumul. A amesteca referendumul cu politica e o eroare și sper să nu cadă în ea foarte multă lume. Finalitatea referendumului va fi una exclusiv civică" a mai spus Bănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel