Prezență referendum. Dublă manipulare cu #boicot
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
vot
vot

Jocul voturilor și manipularea electoratului sunt uriașe. După acest referendum, ce nu pare să atingă cvorumul, mulți vor aplauda. Sunt cei care v-au spus să stați acasă.  

Dacă înainte de referendum, în spațiul public se vorbea despre un test al PSD pentru a vedea puterea de manipulare înainte de alegeri, acum, când mai are puțin să se încheie votul, putem anticipa următoarea dublă manipulare. 

Înainte de referendum, crezând că nu are cum să nu fie cvorum, am întrebat: dar de ce nu încurajați oamenii să meargă la vot să voteze NU, sunt mulți care o vor face. Am înțeles atunci un lucru: știau că nu au această putere. 

În schimbi, #stauacasă sau #boicot a fost, pentru unii politicieni și influenceri, o variantă mult mai simplă. Se așteptau să nu fie cvorum și acum se vor alinia așa-zisei majorități, care a stat acasă. 

Manipularea închipuitei majorității de după referendum va fi un joc politic și de imagine mult mai mare decât și-ar fi putut închipui și e un joc politic și de aparentă imagine ușor de făcut de către cei care știau că nu pot determina majoritatea să spună NU. 

Mulți spun că absența la vot e un semn de maturitate. În unele cazuri, da.

În altele, unii nici nu știau că e referendum dacă nu-i anunța Facebook-ul, alții, care au aflat de la cunoscuți, nici nu știau pentru ce e. Așa că majoritatea tăcută să tacă în continuare! 

În același timp, cei cu #stauacasă vor pune eșecul referendumului în cârca PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel