România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 13 feb, 20:36
Reduce venirea primăverii riscurile să avem Coronavirus în România? Nelu Tătaru explică
Nelu Tătaru a vorbit despre convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru prevenirea Coronavirusului, dacă este necesară discutarea acetui subiect la un nivel atât de înalt și dacă venirea primăverii reduce posibilitatea ca epidemia de Coronavirus să ajungă în România. 

"În momentul de față, pacientul român a fost coborât de pe vasul de croazieră și se află într-un spital din Japonia pentru monitorizare și tratament. Miniștrii Sănătății din statele membre s-au întâlnit astăzi pentru un schimb de idei, pentru un schimb de informații și pentru a creiona viitorul regulilor europene în contextul unei eventuale pandemii care să vină și în Uniunea Europeană. S-a discutat astăzi despre situația la nivelul Uniunii Europene, care este stabilă în momentul acesta, fără a preconiza în viitorul apropiat o modificare a acestui status. Dacă chinezii estimau că în luna aprilie Coronavirusul își va face sfârșitul oarecum și se va termina această epidemie, la nivelul Uniunii Europene suntem pregătiți, păstrând același mecanism pe care l-am avut la declanșarea lui în decembrie 2019", a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat al Ministerului Sănătății, în direct, la România TV. 

Se duce virusul odată cu venirea căldurii? Venirea primăverii reduce posibilitatea ca epidemia să ajungă în România?

 

"Specialiștii în domeniu certifică acest lucru, dar noi, ca și stat în contextul Uniunii Europene suntem pregătiți ca să facem față oricăror excese ale acestui parcurs al Coronavirusului. Nu avem confirmat niciun caz cu Coronavirus, iar astăzi am avut satisfacția ca în consensul european noi să fim cu un pas înainte. Adică, dacă Germania cerea monitorizarea infecțiilor, noi facem acest lucru încă de la începutul epidemiei", a completat el. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro