Data publicării:

Redeschidere școli. Argeș: Medie de un medic școlar la peste 3.000 de elevi

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Argeșul stă rău când vine vorba de medicii școlari din județ
Argeșul stă rău când vine vorba de medicii școlari din județ
Școlarii și preșcolarii se află în aceste zile, până la 7 februarie, în vacanța intersemestrială. Copiii care vor merge la școală sau la grădiniță din 8 februarie, atunci când ar trebui să fie redeschise unitățile de învățământ, vor trece în mod obligatoriu printr-un triaj epidemiologic

Potrivit Ziarulargesul.ro, anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, medicul Andreea Moldovan, în cadrul unei conferințe de presă televizate. După spusele acesteia, triajul va fi făcut de medicul școlar, iar acolo unde nu există se va apela la părinți și la asistenții comunitari. Teoria ca teoria, dar, în realitate, medicii de medicină şcolară, cei care ar putea face aceste triaje în mod calificat şi s-ar putea ocupa de prevenţie sunt foarte puţini. De pildă, în Argeș există foarte puţini medici de medicină şcolară, doar 27, aceștia fiind repartizaţi în șapte localități urbane.

Conform Direcției de Sănătate Publică Argeș, în județul Argeș activează 27 de medici școlari, aceștia având următoarea pondere: 14 sunt la Pitești * câte trei la Mioveni, Curtea de Argeș și Câmpulung * doi la Topoloveni * câte unul la Costești și la Ștefănești.  În mediul rural, triajul epidemiologic era efectuat în colectivitățile de copii de către medicii de familie; cel puțin așa stăteau lucrurile înainte de declararea pandemiei.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel