Redefinire familiei. Șerban Nicolae: Proiectul trebuia votat de Camera Deputaților
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Șerban Nicolae
Șerban Nicolae
Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, marţi, că proiectul de lege privind iniţiativa legislativă de revizuire a Constituţiei referitoare la redefinirea familiei trebuia votat de Camera Deputaţilor. 

Social-democratul a făcut această precizare după ce proiectul respectiv a fost scos de pe ordinea de zi a votului final din plenul Camerei Deputaţilor, la iniţiativa liderului deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu. 

Acesta a cerut ca iniţiativa să fie retrimisă Birourilor permanente reunite "pentru a discuta un posibil conflict de competenţe între cele două Camere ale Parlamentului şi să se decidă traseul legislativ al acesteia, având în vedere următoarele motive - iniţiativa legislativă a fost depusă la Senat, iar plenul acestuia, în mod inexplicabil, a decis ca propunerea legislativă să fie transmisă Camerei Deputaţilor în calitate de primă Cameră". 

Senatorul PSD Şerban Nicolae a explicat însă că în cazul iniţiativelor de modificare a Constituţiei, Camera Deputaţilor este prima care trebuie să dea un vot. 

"Oricine citeşte Constituţia, vede că iniţiativele de revizuire a Constituţiei se adoptă de Camera Deputaţilor şi de Senat. (..) Ordinea nu este întâmplătoare, nu este ordinea utilizată în mod frecvent pentru enumerare, aşa cum este în testul textului Constituţiei, ci este o ordine prestabilită în sensul în care propunerile se trimit la Camera Deputaţilor, se adoptă de către Camera Deputaţilor, se transmit la Senat. Dacă se adoptă la Senat într-o formă diferită, se ajunge la mediere. Dacă nu, se merge la referendum. Din punctul meu de vedere, procedura este cât se poate de limpede: la Camera Deputaţilor trebuia dat un vot", a arătat Şerban Nicolae, citat de Agerpres.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel