Red Bull Romaniacs 2016. Au început înscierile la cel mai dur raliu hard enduro
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Organizatorii celui mai dur raliu hard enduro din lume au anunţat că au început înscrierile pentru Red Bull Romaniacs 2016. 

'Ne aşteptăm la acelaşi rezultat ca şi anul trecut, ca într-o foarte scurtă perioadă de timp evenimentul să fie sold-out. Interesul pentru această cursă a crescut enorm în ultimii ani. Să termini cel mai dur raliu de hard enduro din lume a ajuns un titlu de glorie pentru orice împătimit al motociclismului off-road şi toată lumea îşi doreşte să ia startul la Red Bull Romaniacs', spune Martin Freinademetz, organizatorul raliului. Selectarea riderilor se face în ordinea înscrierii. 'Aşteptăm la linia de start cât mai mulţi sportivi români, informează Agerpres.

În ultimii ani românii au făcut progrese enorme, au început să devină din ce în ce mai buni şi sunt convins că vor putea face clasă cu brio traseului pregătit pentru anul următor', mai spune Martin Freinademetz. Nu mai puţin de 17 rideri români au luat startul la ediţia din 2015, cel mai cunoscut dintre ei fiind Emanuel Gyenes, singurul rider ce a participat la toate ediţiile Red Bull Romaniacs. De altfel, cel mai dur raliu de hard-enduro din lume păstrează locuri pe lista de înscrieri special pentru sportivii români, pentru a impulsiona participarea acestora în competiţia mondială de hard-enduro.

Este de aşteptat ca toate locurile disponibile să fie ocupate încă din primele ore ale procesului de înscriere Concurenţii vor avea la dispoziţie patru clase, diferite între ele prin gradul de dificultate al traseului. Clasa Iron este destinată celor mai puţin experimentaţi motociclişti de hard-enduro, fiind clasa cu traseul cel mai accesibil. Clasa Bronze este ceva mai apropiată de Iron decât de cele superioare, traseul fiind însă ceva mai dificil.

Clasa Iron este pasul spre excelenţă, fiind destinată riderilor experimentaţi, în stare să dea piept cu surprizele pregătite de echipa care 'desenează' în fiecare an traseele raliului. Ultima clasă, clasa Gold, se adresează doar motocicliştilor profesionişti, traseul fiind infinit mai greu decât în clasa Silver. Este clasa unde are loc adevăratul spectacol, unde limitele sunt împinse la maximum şi doar cei mai duri rezistă. În 2015, traseul clasei Gold în cele patru zile de offroad a numărat aproape 600 de kilometri în condiţii extreme iar la start s-au prezentat rideri din 37 de ţări.

Red Bull Romaniacs a apărut în anul 2004, la ideea lui Martin Freinademetz, ajungând în cel mai scurt timp o cursă reprezentativă la nivel mondial şi, în scurt timp, cel mai dur raliu de hard enduro din lume. Traseul este creat în fiecare an de o echipă complexă de sportivi profesionişti ceea ce face ca Romaniacs să îşi câştige renumele de cursă creată de rideri pentru rideri. Cyril Despres şi Graham Jarvis sunt competitorii cu cele mai multe titluri în cei 12 ani de Romaniacs. Ultima ediţie a raliului a fost câştigată de britanicul Jonny Walker. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel