Recursul compensatoriu. Florin Iordache explică votul de azi
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Florin Iordache
Florin Iordache
Deputatul Florin Iordache a afirmat că s-a abținut la votul pentru abrogarea legii recursului compensatoriu, lucru pe care l-a explicat într-o emisiune tv.

Deputatul PSD Florin Iordache a intervenit telefonic în emisiunea ”Legile Puterii” la Realitatea Plus, miercuri seara:

Eu consider că această abrogare a legii recursului compensatoriu este total greșită. Legea trebuia îmbunătățită. Fie că discutăm de zilele pe care le obțin deținuții pentru perioada cât au stat în penitenciar, fie că discutăm de fapte, pentru că până la urmă cifrele acestea există în instanțe, dar pentru numite fapte acele persoane să nu beneficieze de lege, e simplu”, a explicat Florin Iordache.

”CEDO ne-a cerut niște măsuri concrete. Eu n-am spus că în guvernarea PSD și miniștrii PSD au luat toate măsurile care putea fi luate, iar eu personal am demarat aceea chestiune cu cele două penitenciare cerute. Repet, legea trebuia îmbunătățită. Legea, așa cum a fost adoptată de Parlament, că nu puteam eu bloca Parlamentul ca în loc de trei să facă șase zile, putea fi îmbunătățită”, a adăugat deputatul Florin Iordache, președintele al Comisiei Speciale din cadrul Parlamentului.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, cu amendamentul prin care este stabilită perioada pentru care se aplică măsurile compensatorii persoanelor deținute în condiții improprii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel